Tècnics d’Impuls Econòmic Local han començat una ronda de visites als municipis per a conèixer l’estat real de les bases que els ajuntaments posen a la disposició de les brigades forestals.

Segons Víctor Sahuquillo i Agustina Brines, gerents d’Imelsa, “l’objectiu d’aquestes visites és establir una sèrie de requisits mínims que entenem han de tenir aquestes estades, per a assegurar que la plantilla de brigadistes puga exercir la seua labor en les millors condicions de treball”.

Des de gerència apunten que “una vegada tinguem l’estudi de camp finalitzat, es procedirà a elaborar un Pla de Millora en el qual figuraran les condicions que han de complir aquestes estades, ja que tenen una gran importància en el desenvolupament del treball de les brigades”.

Estudi de la ubicació de les bases

De manera paral·lela a la valoració de les instal·lacions de les brigades, des de l’Àrea de Gestió Forestal i del Mitjà Rural d’Impuls Econòmic Local, s’està duent a terme un estudi sobre l’actual distribució geogràfica d’aquestes bases.
En aquest sentit, la gerència de l’empresa pública de la Diputació indica que “en funció dels resultats de l’anàlisi que s’està realitzant atenent a diverses variables, es podria modificar la ubicació d’algunes brigades, amb l’objectiu de millorar l’eficàcia dels seus treballs, així com de reduir el temps de resposta davant emergències”.

Impuls Econòmic Local disposa d’una plantilla de 112 brigades forestals, distribuïdes en 56 municipis de la província de València. Cadascun d’aquests municipis posa a la disposició de la brigada una base en la qual s’emmagatzema el vehicle i la maquinària, i que serveix també com a punt de descans en les seues hores lliures.

En aquestes bases també s’efectua la neteja i posada a punt tant de les eines de treball (desbrossadores, perxes, vestuari de seguretat, etc) com del propi vehicle de la brigada.

Així mateix, funcionen com a punt de trobada per als components de la brigada en casos de mobilitzacions d’emergència, ja siga per incendis forestals o per altres successos relacionats amb la meteorologia, com pluges torrencials o temporals de vent.