La diputada de Turisme de la Diputació de València, Pilar Moncho, ha sigut hui la màxima autoritat valenciana en la inauguració del Saló Internacional de Turisme B-Travel en Barcelona on València Turisme està present en el stand de la Comunitat Valenciana.

Pilar Moncho ha assenyalat la idoneïtat de la fira B-Travel per a mostrar davant nous públics el model de gestió de València Turisme, “sostenible i inclusiu, és a dir, un model que aposta per oferir el màxim de recursos als municipis, amb independència de colors polítics, amb l’objectiu de potenciar l’excel·lència de les destinacions valencianes i activar un dels sectors estratègics per a l’economia dels nostres pobles i comarques”.

Moncho ha compartit la jornada inaugural amb el conseller d’empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Jordi Baiget, el president de Turisme de Barcelona, William Carnes i el president del Comitè Executiu de Barcelona, Joan Gaspart. A més, la diputada i el gerent del Patronat, Pau Pérez Ledo, han mantingut sengles reunions amb els seus homòlegs en les entitats de gestió turística catalanes.

Patrimoni Immaterial Valencià

Per a l’acte inaugural, el Patronat Provincial de Turisme ha apostat pel tradicional ball dels Tornejants d’Algemesí -de la Festa de la Mare de Déu de la Salut d’Algemesí, declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat, com a mostra de l’excepcionalitat patrimonial valenciana

El Patronat Provincial de Turisme de València ofereix informació de les comarques valencianes i del propi cap-i-casal, tal com es va acordar amb la Fundació Turisme València, “perquè hem de superar la idea d’oferir destinacions fitades, per a anar a noves destinacions que connecten territori, que uneixen València capital amb destinacions complementàries”, apunta la diputada Pilar Moncho.

També acudeixen a B-Travel com a co-expositors els municipis d’Algemesí, Aiora, Carcaixent, El Puig de Santa Maria, Gandia, Sueca, Xàtiva i la Mancomunitat de la Valldigna.

Destinacions vacacionals en B-Travel

El públic català representa el 40% del turisme espanyol i està considerat com un turista d’alta qualitat. Durant el saló B-Travel, que se celebra del 15 al 17 d’abril, més de 60% dels seus visitants decideixen la destinació de les seues vacances.

València Turisme està present en B-Travel amb l’accent posat en el turisme actiu, el turisme gastronòmic i el turisme cultural dels pobles i comarques valencians.