La vicepresidenta de la Diputació, Mª Josep Amigó, ha visitat aquest matí Petrés en companyia de l’alcalde de la localitat, Pere Peiró, qui li ha mostrat l’estat de les obres realitzades amb les subvencions procedents del Pla d’Inversions Financerament Sostenibles de la Diputació de València.
Petrés ha rebut 50.000 euros a través d’aquest pla que s’han destinat en la seua majoria a la pavimentació i reparació de vies les públiques de la localitat que eren una de les actuacions per a les quals l’ajuntament prioritzava sol·licitar l’ajuda de la Diputació. Alhora que s’ha escomès el reasfaltado s’ha fet una zona barrada de pipican.
Patrimoni turístic-cultural
Mª Josep Amigó ha atès les peticions del primer edil de Petrés amb qui ha abordat les possibles actuacions a emprendre per a posar en valor el patrimoni històric del municipi.
Tant l’ermita de Sant Doménech, com l’església i el castell de Petrés, que data del segle XV, i està en ruïnes és una de les reivindicacions del poble de Petrés per ser una icona de la localitat i per la ràpida deterioració que avança a passos engegantits.
Amigó li ha traslladat a Peiró que malgrat ser un tema difícil perquè necessita una gran inversió per a restaurar-ho, es va a intentar donar un primer pas per a aconseguir l’ajuden que els fa falta.
D’altra banda, aprofitant la ubicació de Petrés, prop de Sagunt i Almenara, s’ha tractat el pla de dinamització tuística per a aprofitar els visitants que acudeixen a les localitats veïnes perquè coneguen els atractius de Petrés entre els quals està la seua ruta de senderisme, la ruta de l’aigua i la variada oferta cultural.