La diputada de Turisme de la Diputació de València, Pilar Moncho, ha presentat hui a Algemesí la nova Àrea de Creació de Producte Turístic de València Turisme, al costat de l’alcaldessa Marta Trenzano, el president del Consorci de la Ribera, Óscar Navarro, i Evarist Caselles, en representació de l’equip tècnic del Patronat Provincial de Turisme de València.

Pilar Moncho ha destacat que la nova àrea de treball de València Turisme està “centrada en la prospecció i localització de potencials productes turístics valencians per a elaborar un catàleg que permeta al turista seleccionar una bona proposta i, en definitiva, augmentar i desestacionalitzar l’oferta turística de les comarques valencianes”.

Per a açò, l’equip tècnic del Patronat s’està reunint amb els professionals del sector en totes les comarques i els assessora en el desenvolupament de productes turístics.

Tal com ha avançat Pilar Moncho “la sinergia amb les iniciatives privades es canalitza a través de l’assistència tècnica i la coordinació en el procés de confecció i comercialització d’aqueixos productes”.

Catàleg de Turisme Cultural, Actiu i Gastronòmic

El catàleg de Productes Turístics del Patronat Provincial de Turisme de València arreplegarà les propostes singularitzades en tres línies: productes de turisme cultural, productes de turisme actiu i productes de turisme gastronòmic.

Segons la diputada de Turisme, “tenim excel·lents recursos turístics en tots els municipis valencians i des del Patronat volem ajudar a convertir aqueixos recursos en productes turístics, volem acompanyar als agents del sector en eixe viatge de canvi i transformació del recurs a producte, mitjançant assessorament tècnic en tot el territori amb la finalitat de generar i activar l’economia”.

Noves línies d’ajuda

A més, Pilar Moncho ha anunciat que “no descartem la possibilitat d’articular línies de subvencions per a ajudar a xicotetes empreses del sector turístic”. Així, l’Àrea de Creació de Producte també inclou en el seu pla de treball el suport a la futura engegada d’una plataforma de comercialització on line dels productes inventariats en en el catàleg.

L’alcaldessa d’Algemesí, Marta Trenzano, ha agraït que el Patronat haja triat “el nostre municipi i la comarca de la Ribera per a donar a conéixer la nova àrea del Patronat” i ha emplaçat els representants del sector congregats en el Mercat Municipal d’Algemesí “a sentir-nos orgullosos del nostre patrimoni cultural i natural”.

En aquest mateix sentit s’ha pronunciat Óscar Navarro i ha felicitat València Turisme perquè “amb aquest tipus d’iniciatives que sumen els esforços de les administracions, de les empreses i dels tècnics, tots els que remem en favor d’un bon turisme valencians podrem oferir el que busquem, un turisme diferent, de qualitat, perquè la Ribera del Xúquer és molt atractiva i a voltes els propis ciutadans ho hem perdut de vista”.