El diputat de Cultura, Xavier Rius, la directora general de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana, Carmen Amoraga, i la regidora de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament de València, Gloria Tello, han presentat per primera vegada de manera conjunyeix les activitats que se celebraran amb motiu del Dia Internacional dels Museus, sota el lema “Museus i paisatges culturals”
En la presentació en el Centre del Carme, el diputat Xavier Rius ha destacat que “és la primera vegada que totes les administracions es coordinen per a posar en valor la cultura museística, i es fa aprofitant la celebració d’aquesta cita internacional”. Rius ha assenyalat que “tenim previst tornar-nos a reunir perquè volem que açò siga tan sols el principi d’una futura col·laboració”. El responsable de l’Àrea de Cultura ha explicat que “des de la Diputació s’han organitzat activitats per als dies anteriors i posteriors al 18 de maig, entre les quals destaquen les visites guiades per a donar a conèixer més profundament els museus, i les activitats fora dels mateixos”. Activitats Dia dels Museus

El dimarts 17 de maig a les 11:30 el Muvim realitzarà la visita guiada a l’exposició “La modernitat republicana a València. Innovacions i pervivències en l’art figuratiu (1928 – 1942)”, per a la qual no es necessitarà realitzar una reserva prèvia però hi haurà places limitades. A la vesprada, a les 19:00, es durà a terme la decoració de la Pèrgola del Muvim per part d’estudiants de l’EASD de València i l’esaat de Roubaix, a França. El dimecres 18 de maig l’entrada al Muvim serà gratuïta i es duran a terme diverses activitats. A les 10:30 els alumnes del Màster en Arts gràfiques de la Universitat Politècnica de València faran la instal·lació de “Ideals” i a les 11:00 la companyia de Teatre Crit oferirà la funció “Miguel Hernández, després de l’odi”, per a la qual es necessita reserva prèvia. A la vesprada, a les 19:00, Anna Illuca realitzarà la conferència “Art, relat i plat. La nova creativitat en els vells oficis”. Aquest mateix dia es realitzaran diverses visites guiades en els diferents museus. El Museu Valencià d’Etnologia realitzarà visites concertades per a públic escolar a les exposicions permanents, on es ressaltarà la transformació dels paisatges naturals valencians. En el Museu de Prehistòria, de 10:00 a 19:00 s’oferiran visites comentades a “La fauna del Museu” i el Muvim tornarà a realitzar la visita a “La modernitat republicana a València”, aquesta vegada a les 17:30. El dissabte 21 de maig se celebrarà la Nit Europea dels Museus amb una jornada de portes obertes tant en el Muvim com en el Museu de Prehistòria, en els quals es podran visitar les sales d’exposicions i realitzar diversos tallers. El Museu Valencià d’Etnologia realitzarà el diumenge 22 de maig, una visita als magatzems de reserva de Bétera. Serà de 10:00 a 14:00 i es podran conèixer els utensilis i eines que han fet possible la transformació dels paisatges culturals en la societat tradicional. Per a finalitzar, l’últim cap de setmana de maig es durà a terme el Primer Congrés Internacional d’Antropologia Ambiental, a càrrec del Museu Valencià d’Etnologia, en el qual es visitaran les Barraques de Catarroja, el port i l’Albufera.