El Museu Valencià d’Etnologia continua amb el cicle de concerts del Festival Etnomusic, i demà dijous, 26 de maig, acollirà l’actuació de Thais Morell a les 20:15 h en els patis del Centre Cultural la Beneficència.
L’artista brasilera combina la bossa nova amb una àmplia diversitat d’estils musicals amb gran naturalitat. Cal destacar el seu directe, intens i delicat, i la seua forma de tocar la guitarra.
Morell exerceix amb desimboltura les funcions de cantant, guitarrista i compositora en el seu quartet, format també per Ales Cesarini (contrabaix), David Gadea (percussions) i Alberto Palau (piano), músics d’alta qualitat de l’escena valenciana. Publicà el 2012el seu primer disc, Cancioneira, compost per un univers de sons brasilers amb tocs de jazz i folklore deixant lluny els clixés. El 2015 presentà la seua segona aventura discogràfica, Amaralina, en la qual arreplegava múltiples sonoritats que van novament més enllà de l’alegria i el frescor de la música brasilera aliades a la sofisticació del jazz i presenta també elements de músiques del món i la música moderna, amb la qual cosa reafirma el seu estil seductor i la seua personalitat musical. Ha actuat en un fum de festivals, com el Festival Internacional da Lusofonía Cantos na Maré 2016 a Pontevedra, Le Baiser Salé a París, el Festival JazzCádiz, La Bellevilloise, el Festival Internacional de Música y Danza de Granada, el Polisònic Festival a Gandia, la Semana Internacional de Jazz Ciudad de la Laguna, la Virada Cultural Paulista al Brasil, el festival de cine de Montjuïc i el Día del Brasil a Barcelona, el Festival Internacional de Jazz de Godella Gothejazz, el Jazz al Botanic i el Jimmy Glass Jazz Bar a Valencia, entre altres.
Thaïs Morell té també una important carrera com a docent: imparteix classes de cant modern i solfeig en Sedajazz i ha impartit tallers de samba i cant de bossa nova a Finlàndia, Bèlgica, Estònia, Espanya i Ghana.
Festival Etnomusic
El Museu Valencià d’Etnologia continua amb el Festival Etnomusic 2016, un cicle de música tradicional valenciana i del món format per sis concerts, que es fan en els patis del Centre Cultural la Beneficència els dijous de maig i juny a partir de les 20:15 h.
L’objectiu d’Etnomusic és presentar la música de raïls mediterrànies, com la música tradicional valenciana, presentada amb els plantejaments moderns i actuals de Carles Dénia i Xaluq, el flamenc i la cobla de Reina Roja o la música balcànica interpretada per la Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, així com oferir música d’altres orígens culturals a través de Thaïs Morell, procedent del Brasil. A més, el festival inclou un homenatge a Vicent Andrés Estellés de la mà de sis dones amb l’espectacle Sis veus per al poeta.
Des de l’Àrea de Cultura de la Diputació han dit que «amb el Festival Etnomusic volem que València siga una referència internacional de la música ètnica», i han subratllat la importància que en aquest cicle de concerts es pose en valor la nostra música tradicional alhora que es dóna a conèixer el que es fa al voltant del món.
Les entrades per als concerts són gratuïtes i es poden arreplegar a partir del dimarts anterior a cada concert en el Museu Valencià d’Etnologia de 10 a 20 h. L’aforament és limitat i hi ha un màxim de dos entrades per persona.
El festival forma part dels cicles d’activitats culturals que organitza el Museu cada any al voltant de la cultura tradicional i la diversitat cultural. Entre ells es poden destacar, a més de l’Etnomusic, l’Etnocimema, les conferències de caràcter acadèmic Etnoxerrades o la Fira de Museus Locals Etnopobles.El Museu Valencià d’Etnologia continua amb el cicle de concerts del Festival Etnomusic, i demà dijous 26 de maig acollirà l’actuació de Thais Morell a les 20:15 en els patis del Centre Cultural la Beneficenc. L’artista brasilera combina la bossa – nova amb una àmplia diversitat d’estils musicals amb gran naturalitat, de la qual cal destacar el seu directe, intens i delicat, i la seua forma de tocar la guitarra.
Morell exerceix amb desenvoltura les funcions de cantant, guitarrista i compositora en el seu quartet, format també per Ales Cesarini (contrabaix), David Gadea (set de percussions) i Alberto Palau (piano), músics d’alta qualitat de l’escena valenciana. Va llançar el seu primer disc en 2012, Cancioneira, compost per un univers de sons brasilers amb tocs de jazz i folklore, deixant lluny els clixés. En 2015 va presentar la seua segona aventura discogràfica, Amaralina, en el qual arreplegava múltiples sonoritats que van novament més enllà de l’alegria i frescor de la música brasilera aliades a la sofisticació del jazz, presentant també elements de músiques del món i de la música moderna, reafirmant així el seu seductor estil i personalitat musical. Ha actuat en nombrosos festivals, com el Festival de la Lusofonía Cantos na Maré 2016 en Pontevedra, Le Baiser Salé en Paris, Festival de Jazz de Cádiz, La Bellevilloise, Festival de Música y Danza de Granada, Festival Polisònic en Gandia, Semana de Jazz de la Laguna, Festival Virada Cultural Paulista en Brasil, Festival de Cine Montjuïc y Festival Día de Brasil en Barcelona, Ciclo de Músicas del Mundo de Bilbao, Festival Godejazz en Godella, Festival de Jazz al Jardin Botanic, Jimmy Glass Jazz Bar en Valencia, entre uns altres. Thaïs Morell té també una important carrera com a docent. Imparteix classes de cant modern i solfeig en Sedajazz Escola de Música i ha impartit tallers de Samba i Canto Bossa Nova a Finlàndia, Bèlgica, Estònia, Espanya i Ghana.
Festival Etnomusic
El Museu Valencià d’Etnologia continua amb el Festival Etnomusic 2016, un cicle de música tradicional valenciana i del món compost per sis concerts que es realitzen en els patis del Centre Cultural La Beneficència els dijous de maig i juny a partir de les 20.15 hores. L’objectiu d’Etnomusic és presentar la música d’arrels mediterrànies, com la música tradicional valenciana, presentada amb plantejaments moderns i actuals de Carles Dénia i Xaluq, el flamenc i la cobla de Reina Roja o la música balcànica interpretada per Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, així com oferir música d’altres orígens culturals, a través de Thaïs Morell, procedent de Brasil. A més el festival inclou un homenatge a Vicent Andrés Estellés de la mà de 6 dones en l’espectacle Sis veu per al poeta Des de l’Àrea de Cultura de la Diputació han assenyalat que “amb el Festival Etnomúsic volem que València siga referència internacional de la música étcnica” i han subratllat la importància que en aquest cicle de concerts es pose en valor la nostra música tradicional alhora que es dóna a conèixer el que es fa al voltant del món. Les entrades per als concerts són gratuïtes i es poden arreplegar a partir del dimarts anterior a cada concert en el Museu Valencià d’Etnologia de 10 a 20 hores. L’aforament és limitat i hi ha un màxim de dues entrades per persona. El Festival forma part dels cicles d’activitats culturals que organitza el museu cada any al voltant de la cultura tradicional i la diversitat cultural. Entre ells es pot destacar a més de l’Etnomusic, Etnocimema, les conferències de caràcter acadèmic Etnoxerrades o la Fira de Museus Locals Etnopobles.