El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha destacat aquest dimarts a Cullera el suport directe que presta i seguirà prestant la corporació als municipis, en aquest cas als d’àmbit turístic.
Rodríguez ha coincidit en el I Concurs Nacional de Paella de Cullera amb el president de la Generalitat, Ximo Puig; el secretari autonòmic de l’Agència Valenciana de Turisme, Francesc Colomer; la diputada de Turisme, Pilar Moncho; l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, i també amb els xefs Quique Dacosta i Paco Torreblanca, que formen part del jurat del concurs.

 

Jorge Rodríguez ha felicitat Salvador Gascón, el pare de la nova paella de Cullera, un plat que l’Ajuntament vol convertir en emblema turístic d’aquest municipi de la Ribera Baixa. El president de la Diputació ha destacat el potencial de la gastronomia local i la de tota la província, que, al costat de les festes i tradicions, es converteix en «el millors esdeveniments de la província cara al món».

 

Per la seua banda, el secretari autonòmic de l’Agència Valenciana de Turisme, Francesc Colomer, ha ressaltat que la paella de Cullera «és un exemple de l’aposta per la innovació, la singularitat i l’autenticitat basades en la tradició», i ha mostrat el suport de la Generalitat a la creació d’aquest nou plat, que «mostra l’aposta per l’autenticitat i la diferenciació, però basant-se en la tradició de l’elaboració de la paella».
La presentació de la nova paella de Cullera ha tingut lloc en el marc del I Concurs Nacional de Paella, que se celebra en aquest municipi de la Ribera Baixa, que aquest dimarts ha mostrat al món una nova recepta basada en l’arròs i els productes de la mar amb l’objectiu d’«impulsar el turisme de taula i estovalles».

 

La nova paella de Cullera es cuina amb caldo de peix, arròs de la varietat J. Sendra i productes marins que ixen de la llonja de peix de Cullera, com llangostins, sepionet i molls. També inclou altres productes típics de la província, com la tomata de Cullera i l’oli d’oliva d’Enguera.