Carcaixent celebra cent anys de vida com a ciutat aquest cap de setmana amb una gran mostra modernista, patrocinada pel Patronat Provincial de Turisme de València, que convida a tots els visitants a fer un viatge al passat, un recorregut històric i cultural per les petjades modernistes encara vives als edificis i carrers de la ciutat.

El Magatzem de Ribera va ser ahir a la vesprada un emblemàtic punt d’encontre on carcaixentins i carcaixentines de totes les edats es van donar cita per a iniciar les celebracions que continuaran durant tot el cap de setmana.

Pilar Moncho, diputada de Turisme, va assistir a la inauguració ahir a la vesprada junt amb la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó –vestida d’època-, el secretari autonòmic de Comerç, Natxo Costa, el diputat provincial i regidor de Carcaixent, Ivan Martí i l’alcalde Paco Salom.

Artesania i gastronomia

Com a punt de referència hi ha un mercat d’artesans amb venda de productes i demostracions dels seus oficis i una zona gastronòmica on es serveixen tant tapes com plats de cuina tradicional. A banda, durant tot el cap de setmana, hi ha animació de carrer, amb teatre i actuacions musicals de diversos estils així com exposicions, exhibicions de vehicles antics i concursos, com el Primer Concurs Internacional de Receptes de Taronja i Mandarina, el Segon de Fotografia Mòbil “Ciutat de Carcaixent” o el d’Indumentària que tindrà lloc després del sopar popular previst per a aquesta nit.

Rutes turístiques i recreacions històriques

Per altra banda, dins de les activitats purament turístiques, se n’oferixen diferents modalitats per a conéixer Carcaixent, com ara rutes pels horts monumentals i pel nucli urbà, on es podran observar edificis modernistes i l’urbanisme que va caracteritzar l’època.

El programa d’activitats de “Carcaixent Modernista” es completa amb recreacions d’escenes quotidianes i històriques que tindran lloc en alguns d’estos edificis i al Magatzem de Ribera, on es fa una recreació de com funcionava un magatzem. En esta línia, hi ha altres propostes per  donar a conéixer quin era l’oci de la gent de principis de segle XX amb tallers de jocs tradicionals (pilota, canut i petanca) i una recreació del joc del Bolo.