La diputada de Turisme de la Diputació de València, Pilar Moncho, ha reivindicat avui a Alzira els avantatges de les xarxes socials per a potenciar les destinacions turístiques entre nous públics en la clausura de les jornades “Xarxa #ValènciaTurisme” impulsades i organitzades pel Patronat Provincial de Turisme de València.

També han acudit a la clausura de la jornada, celebrada en la seu de la Mancomunitat de la Ribera Alta, el president de l’entitat local i alcalde de Sumacàrcer, Chema Peláez, i l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez.

“En un dia assenyalat com avui, Dia Nacional de les Llengües de Signes, és important destacar la capacitat dels mitjans socials per a superar barreres i discapacitats constituint-se així en vehicles plurals i universals d’informació, en eines indispensables, en definitiva, per a projectar els recursos i els productes turístics valencians”, ha manifestat Pilar Moncho.

Tal com ha exposat la diputada de Turisme, l’objectiu del projecte formatiu “Xarxa #ValènciaTurisme” és fomentar l’ús i la millora dels mitjans socials en les destinacions turístiques dels municipis i comarques valencians mitjançant tallers pràctics.

Vuit experts en socialmedia imparteixen, del 2 al 15 de juny, 44 hores formatives i pràctiques en vuit seus comarcals -Requena, Xelva, Sagunt, València, Alzira, Xàtiva, Ontinyent i Gandia- a 86 tècnics locals de Turisme de 50 municipis i tres mancomunitats valencians. Només l’acció formativa ha generat més de mig milió d’impressions de l’etiqueta #ValènciaTurisme en amb prou faenes una setmana.

La sessió impartida a Alzira ha reunit a tècnics de Turisme d’Alzira, Sueca, Polinyà de Xúquer, Algemesí, Carcaixent, Cullera, Simat de la Valldigna, Corbera, de Ribera Turisme i de la Mancomunitat de la Ribera Alta.

Monitorització de les jornades

Les jornades, de vuit hores de durada i gratuïtes, s’han impartit, a manera de píndoles informatives, en horari de matí durant dos dies i estan dirigides als tècnics dels municipis valencians que ja usen les xarxes socials per a la promoció turística. Així, els tallers aporten tècniques avançades en l’ús i maneig de les xarxes enfocades especialment en el sector turístic.

“Amb els tallers hem fet una foto fixa de com està la situació en aquests moments i els professors són els encarregats ara de monitorizar l’activitat dels tècnics en les xarxes socials durant els pròxims tres mesos, perquè volem que aquestes jornades siguen profitoses i que no es limiten a classes teòriques”, ha explicat la diputada.

Després dels tallers formatius, les destinacions i comarques més dinàmiques en xarxes socials optaran a uns premis que concedirà el Patronat Provincial de Turisme de València en una jornada de presentació de resultats a l’octubre de 2016.

Experts de les xarxes

José Ramón Sahuquillo (@jrsahuquillo) ha dirigit el taller digital en l’Ajuntament de Requena els dies 2 i 7 de juny per als tècnics de Requena-Utiel, la Foia de Bunyol-Xiva i Valle d’Aiora-Cofrents.

També els dies 2 i 7 de juny La Nau de València i la Casa de Cultura de Xàtiva han sigut les seus comarcals de l’Horta i La Costera i La Vall d’Albaida, respectivament. Gerson Beltrán (@gersonbeltran) i Susana Lluna (@susanalluna) són els ‘influencer’ encarregats de les sessions.

L’Ajuntament de Xelva és la seu dels tallers digitals per als tècnics dels Serrans i el Racó d’Ademús. Frank Murray (@frankmurray) és el community manager que ha impartit la jornada els dies 7 i 8 de juny.

La Casa de Cultura ‘Capellà Pallarés’ de Sagunt va acollir la sessió formativa impulsada per València Turisme el passat 7 de juny i ha ajornat la segona al pròxim 21 de juny. Agustín Arambul (@bulbulsuperbul) imparteix el taller als inscrits procedents de les comarques de Camp de Morvedre i Camp de Túria.

Els tècnics locals de Ribera Alta i Ribera Baixa assisteixen a la jornada formativa que imparteix Dani Ortega (@daniortega) en la seu de Ribera Turisme, a Alzira, avui i demà.

Clara Soler (@clara_soler) imparteix la jornada “Xarxa #ValènciaTurisme” en la seu de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida a Ontinyent també avui i demà.

Gandia és la seu comarcal de la Safor seleccionada per València Turisme per al desenvolupament de la jornada sobre xarxes socials. L’experta en socialmedia Marga Cabrera (@margatwita) va dirigir les sessions formatives els dies 9 i 10 de juny.