Manises i Bétera promocionen la seua riquesa patrimonial, cultural i artística aquesta setmana en l’Oficina de Promoció Provincial que el Patronat de Turisme de València-València Turisme posa a la disposició dels pobles i comarques valencians.

La diputada de Turisme de la Diputació de València, Pilar Moncho, s’ha reunit en l’Oficina de Promoció de “València Turisme” amb els regidors de Turisme de Bétera, Daria Terradez Salom, i de Manises, Javier Mansilla.

Manises anuncia la Festa i Cavalcada de la Ceràmica 2016, que se celebrarà del 16 al 18 de juliol, amb diverses demostracions artesanals en l’Oficina de Promoció de València Turisme. Durant hui divendres i demà dissabte, d’11:30 a 13:00, l’Ajuntament de Manises ha organitzat exhibicions en directe de Vímet ceràmic i de Decoració de peces.

La gran cavalcada de la Ceràmica arrancarà el 18 de juliol des del Molí de la Llum de Manises. Tal com va explicar el regidor de Turisme, “és un espectacle únic perquè ceramistes locals desfilen en carrosses per la ciutat obsequiant el públic amb treballs artesanals”. La Cavalcada està organitzada per la Clavaria de les Santes Justa i Rufina, patrones dels ceramistes i de la ciutat. De manera complementària, els ceramistes de Manises programen també una exposició d’artesans del 12 de juliol al 10 de setembre en el MUMAF.

Per la seua banda, Bétera destaca la seua catalogació com “Smart Tourist Village” en una clara aposta per la cerca de nous públics a través de les noves tecnologies. En aquest sentit, Bétera disposa d’una APP que permet a l’usuari una vista virtual per la història i el patrimoni de la ciutat i dels seus racons més bells i sorprenents.

Segons va comentar la regidora de Turisme de Bétera, Daria Terradez Salom, entre altres joies patrimonials, l’APP destaca “Les 7 Béteres”: “L’Horta Vella, la Casa-Castell de la Baronia de Bétera, la Torre de Bofilla, les coves de Mallorca, el calvari, els panells ceràmics i l’aroma de la nostra Alfàbega autòctona”. “Hem apostat pel microturisme de proximitat per a acostar-nos a més públics”, va apuntar la regidora.

L’Oficina de Promoció de “València Turisme”, situada en ple centre històric de València, està oberta al públic de dimecres a dissabte, de 10:00 a 14:30, als matins, i de 16:00 a 19:00, a les vesprades.