El diputat de Cooperació Internacional, Emili Altur, s’ha reunit avui amb els representants de les delegacions provincials d’Acnur (Agència de l’ONU per als Refugiats) i Creu Roja, per a conèixer els projectes internacionals que estan desenvolupant en Jorndania i a Burkina Faso, respectivament, així com les campanyes de sensibilització que duen a terme en la província de València.
La coordinadora de la delegació a València d’Acnur, Arancha García, acompanyada pel coordinador de l’Observatori del Refugi de la Universitat de València, Albert Millet, han mostrat al diputat l’eina de realitat virtual 360º en la qual estan treballant i que té com a objectiu asseure les bases d’una convivència solidària, pacífica i inclusiva davant l’arribada de població refugiada al nostre territori. “M’he pogut posar en la pell d’una persona que viu en un camp de refugiats, i és impressionant viure en primera persona aqueixa realitat”, ha explicat Emili Altur. “Dins de la seua tasca de pedagogia educadora, Acnur ha desenvolupat aquesta eina que crec que serà molt bona per a difondre la realitat dels refugiats i els augure uns bons resultats”, ha assenyalat el diputat de Cooperació Internacional. D’altra banda, Acnur ha agraït a la Diputació el seu suport als projectes d’emergència, i han presentat un projecte per a l’assistència bàsica a la població palestina refugiada en el campament de Zaatari a Jordània. Altur ha assenyalat que “les reunions amb Acnur ja són quasi mensuals. Estem a punt de llançar una campanya, on s’ha involucrat també a la Generalitat i a les tres diputacions de la Comunitat, per a difondre una sèrie de càrtels d’implicació i sensibilització de la població civil en pro del refugiat”. El diputat s’ha interessat també per la situació actual dels refugiats sirians i per les iniciatives que s’estan estudiant en aquests moments per a coordinar un possible acolliment a Espanya. Acnur va sorgir després de la Segona Guerra Mundial per a ajudar a les persones desplaçades pel conflicte a Europa. El seu principal objectiu és la protecció internacional dels drets de la població desplaçada i refugiada, incloent la sol·licitud d’asil i la garantia que cap persona siga retornada en contra de la seua voluntat a un país on tema ser perseguida. La Diputació ha col·laborat amb l’organització a través de diversos convenis de col·laboració dirigits a subvencionar projectes d’emergències en l’exterior, atenent a les necessitats i sol·licituds realitzades per l’organització. Creu Roja

Els representants de la Delegació de Creu Roja a València, el vicepresident provincial de Cooperació Internacional, Carlos Ortega, i la responsable de l’Àrea de l’ONG, Patricia Pérez, han mantingut també una reunió amb el diputat per a presentar els seus projectes internacionals, concretament a Burkina Faso. El diputat de Cooperació Internacional ha explicat que “la delegació provincial de Creu Roja s’ha especialitzat a Burkina Faso amb l’objectiu de donar continuïtat als projectes en el país, ja que el fet que els voluntaris ja coneguen la realitat fa que l’ajuda proporcionada siga més eficaç”. Ortega ha informat també sobre els projectes d’educació per al desenvolupament que duen a terme en els col·legis i institutitos per a sensibilitzar sobre com es viu en altres països. La Diputació ha subvencionat diferents projectes duts a terme per Creu Roja, com els quals promouen la seguretat alimentària, l’enfortiment del sistema de producció d’aliments i la millora de les condicions de treball a Burkina Faso, així com campanyes de sensibilització desenvolupades en la província de València sobre el dret a l’alimentació. El Moviment Internacional de la Creu Roja i la Mitja Lluna Roja és la major xarxa humanitària del món, ja que desenvolupa activitats en quasi tots els països, i que varien en funció de les necessitats dels ciutadans. Abasten la protecció de la salut, accions de benestar social amb els col·lectius vulnerables, intervenció de socors, medi ambient, defensa dels drets humans, ajuda davant les catàstrofes, suport a altres societats nacionals, difusió del Dret Internacional Humanitari, ajuda a les víctimes dels conflictes i promoció de la donació de sang.