El Butlletí Oficial de la Província (BOP) publica hui dimecres, 13 de juliol, la resolució del nou pla de subvencions del Patronat Provincial de Turisme de València convocat el 7 de març de 2016 que distribueix un total d’1.046.773 euros entre 260 ajuntaments, mancomunitats, agrupacions de municipis, entitats locals menors i associacions sense ànim de lucre de les comarques valencianes.

 

Pilar Moncho, diputada de Turisme i vicepresidenta del Patronat Provincial de Turisme de València ha mostrat la seua satisfacció perquè “les ajudes ja són una realitat i, per primera vegada, per a la seua adjudicació s’han aplicat els criteris de transparència, objectivitat, pluralitat, prevalent sempre l’autonomia local”.

 

Tal com ha recordat la diputada Pilar Moncho, “la nostra prioritat en fer-nos càrrec del Patronat de Turisme era obrir-ho als municipis i a les comarques valencianes i aplicar a les seues accions les màximes irrenunciables de la funció i gestió públiques, aplicant el rigor i la professionalitat a cadascuna de les seues actuacions durant tot el mandat”.

 

Distribució de les ajudes

 

Les noves línies d’ajuda de València Turisme substitueixen als antics convenis directes i distribueixen un total de 697.029 euros a 133 ajuntaments, sis mancomunitats, una agrupació de municipis i dues entitats locals menors (d’entre un total de 155 sol·licituds) per a la promoció i el desenvolupament de fires i esdeveniments turístics, gastronòmics, festes tradicionals i creació de productes turístics, així com per a iniciatives que ajuden a reduir l’estacionalidad del turisme en el territori valencià.

 

A més, la resolució publicada hui en el BOP inclou un total de 199.744 euros atorgats a 37 associacions, fundacions i altres entitats sense ànim de lucre (d’entre 60 sol·licituds) per a la promoció turística.

 

La tercera de les línies subvencionades és la destinada a ajuntaments i mancomunitats per al desenvolupament d’aplicacions tecnològiques com la creació de portals webs turístics, aplicacions per a dispositius mòbils i el posicionament en cercadors especialitzats del sector. El Patronat ha aprovat distribuir un total de 150.000 euros a 72 ajuntaments i nou mancomunitats d’entre un total de 123 presentats.

 

Ocupació turística estable

 

Segons ha assenyalat la màxima responsable de Turisme de la Diputació de València, “els nous programes d’inversió de València Turisme serviran per a impulsar el sector turístic en el nostre territori i minimitzar els seus punts febles amb l’objectiu de desestacionalizar l’oferta turística per al visitant i propiciar l’ocupació turística estable”.

 

Al costat de les tres línies d’ajudes publicades hui, el Patronat Provincial de Turisme també ha articulat altres dos programes de subvencions, dirigits als ajuntaments i mancomunitats per a la inversió en infraestructures turístiques i la millora de la qualitat de les platges que es resoldran en pròximes dates.