La vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, ha presidit aquest matí l’acte de lliurament del Certificat IPS de Sostenibilitat, segell d’excel·lència que acredita el seu compromís amb el desenvolupament sostenible a l’empresa valenciana Mandriladora Alpesa, el major fabricant de mandriles i tubs de cartó i líder del mercat ibèric. L’acte s’ha celebrat en la Diputació i ha comptat amb la presència de l’alcalde de Tavernes de la Valldigna, localitat on té seu l’empresa certificada.
María Josep Amigó ha assenyalat que “és absolutament necessari caminar cap a un desenvolupament sostenible si volem preservar el nostre planeta, i el concepte de sostenibilitat inclou obligatòriament tres àmbits: econòmic, social i ambiental. En aquests tres àmbits estem treballant des de l’administració. En concret, des de la Diputació de València tenim clar que el futur passa per la sostenibilitat mediambiental i per açò estem donant major suport econòmic als ajuntaments que s’adhereixen al pacte d’alcaldies pel clima i l’energia”.

A més, la vicepresidenta ha donat l’enhorabona a l’empresa valenciana per aquest certificat i ha agredecido el seu compromís, ja que “en l’aplicació pràctica, és un excel·lent exemple en el camp de l’economia sostenible”, ha subratllat Amigó.
El Certificat IPS és pioner en la integració dels conceptes de responsabilitat empresarial, social i ambiental, reconeix l’excel·lència en aqueixos àmbits i garanteix que tant el procés com els productes compleixen amb els requisits de sostenibilitat associats a les fases del procés productiu i als materials que componen els productes. Per a obtenir aquest segell d’excel·lència, les empreses han de passar una auditoria en la qual es confirma que compleix amb la normativa i principis de producció sostenible, que la font de les seues matèries primeres és legal i recognoscible, i que està integrada en el desenvolupament local i és respectuosa amb el dret dels treballadors. Així mateix, el certificat reconeix que desenvolupa polítiques de reducció de l’impacte mediambiental, i que tota la seua actuació està basada en principis de sostenibilitat en el plànol econòmic, social i mediambiental. Estratègia de sostenibilitat de Mandriladora Alpesa
El director general de Mandriladora Alpesa, Antonio Javier Altur, ha assenyalat que “en l’empresa portàvem anys apostant per la sostenibilitat perquè entenem que incloure-la en la visió estratègica és una aposta rendible per la innovació, la competitivitat i l’excel·lència. L’haver aconseguit aquesta certificació és per a l’empresa el reconeixement del nostre compromís per la qualitat, la millora contínua, el respecte al medi ambient i la satisfacció dels nostres clients”. Antonio Javier Altur ha explicat que des de Mandriladora Alpesa “oferim solucions sostenibles amb productes de qualitat fabricats amb materials totalment ecològics, procedents del reciclatge. A més d’incorporar avanços tecnològics en tot el procés, supervisem minuciosament la matèria primera i minimitzem l’impacte ambiental de la nostra activitat. Som una empresa responsable social i ambientalment, que persevera dia després de dia cercant l’excel·lència en allò que fem”. Gema Gaspar, vicepresidenta de l’IPS, ha destacat que “la sostenibilitat s’ha convertit en l’eix del progrés, la innovació i l’excel·lència empresarial. Els principis d’IPS, basats en els beneficis que aporta l’ús de materials sostenibles a la societat, estan en línia amb la legislació vigent i en sintonia amb les mesures que proposa Europa per a avançar cap a una economia més competitiva i menys contaminant”. “Mandriladora Alpesa és un bon exemple d’açò i ha demostrat que aplicar un model empresarial respectuós, a més de reduir costos, pot convertir-se en un avantatge competitiu”, ha indicat Gaspar.