La vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, ha visitat hui Tavernes de la Valldigna acompanyada per l’alcalde del municipi, Jordi Juan, qui li ha explicat les diferents actuacions que han dut a terme amb els 600.000 euros procedents del Pla d’Inversions Financerament Sostenibles (PIFS) de la Diputació.
Maria Josep Amigó ha assenyalat que “a Tavernes de la Valldigna han sabut escoltar i atendre les vertaderes necessitats traslladades per la ciutadania per a gestionar les inversions. Així, s’han realitzat actuacions que encara que semblen senzilles són absolutament necessàries”. La vicepresidenta ha visitat les instal·lacions de la futura ràdio municipal, dutes a terme amb les inversions procedents del PIFS. L’alcalde del municipi ha explicat que “els ciutadans ens havien sol·licitat l’engegada d’aquest servei, en el qual s’aposta per la informació i la transparència, i que funcionarà al més prompte possible”. A més, ha indicat que aquesta nova ràdio municipal recuperarà la freqüència de quan emetia en els anys 70 i 80. Jordi Juan també ha explicat que “no hem fet grans obres, sinó millores molt repartides i demandades per la ciutadania”, i ha destacat les actuacions dutes a terme en els camins rurals, “donada la gran tradició agrària de Tavernes”. També s’han realitzat altres projectes com la naturalización del llac de la Goleta, s’han pintat els passos de zebra i s’han dut a terme obres de reparació de clavegueram, com en el carrer Sant Pere. Amigó ha insistit que “des de la Diputació creiem en l’autonomia municipal, són les corporacions municipals les que han de decidir que volen invertir, i nosaltres el que hem de fer és acompanyar-los i escoltar-los per a millorar la gestió del dia a dia amb els seus suggeriments”. L’alcalde del municipi de La Safor ha agraït la visita de la vicepresidenta i ha assenyalat que “per a nosaltres és molt important que l’equip de govern de la Diputació s’acoste als municipis perquè puguen conèixer de primera mà els projectes en els quals participa la Corporació”.

Campaña Per unes platges sostenibles

Maria Josep Amigó ha participat també en la campanya de sensibilització i consciència ambiental “Per unes Platges Sostenibles” organitzada pel servei de Medi ambient de la Diputació i que s’ha dut a terme avui a Tavernes de la Valldigna. L’objectiu fonamental de la campanya és sensibilitzar als assistents per a aconseguir comportaments més sostenibles tant en l’entorn marí com en qualsevol altre i promoure una actitud proactiva en la cura del mitjà. Per a açò, s’han realitzat experiments i tallers didàctics.

Sostenibilitat Mandriladora Alpesa

Finalment, Maria Josep Amigó ha aprofitat la seua visita al municipi per a recórrer les instal·lacions de l’empresa local Mandriladora Alpesa, la qual ha obtingut el Certificat de Sostenibilitat de l’Institut per a la Producció Sostenible, un guardó que acredita el seu compromís amb el desenvolupament sostenible i que va lliurar la vicepresidenta en la Sala de Reinas de la Diputació. Mandriladora Alpesa és el major fabricant de tubs, mandriles, anelles, cantoneres i perfils de cartó de la península, que ofereix solucions sostenibles amb productes de qualitat fabricats amb materials ecològics, procedents del reciclatge. Es tracta d’una empresa clau en el municipi que compta amb cent empleats i diferents sucursals fora del territori.