La diputada de Turisme de la Diputació de València, Pilar Moncho, i el tinent alcalde de l’Ajuntament de València, Joan Calabuig, han signat avui el protocol per a promocionar conjuntament València i les comarques com a destinació turística, un acord entre el Patronat Provincial de Turisme de València-‘València Turisme’ i la Fundació Turismo Valencia que ha sigut qualificat per tots dos mandataris de “històric”.

Pilar Moncho, diputada de Turisme, ha assegurat que “apostem amb fermesa per la col·laboració front a anteriors gestions que optaven per la confrontació”. La màxima responsable de l’Àrea de Turisme de la Diputació de València ha comparat l’acord amb “una parella de fet que dóna legalitat a la seua unió perquè tinga futur”.

A l’acte de rúbrica també han assistit el gerent de València Turisme, Pau Pérez Ledo i el director gerent de Turisme València, Antoni Bernabé.

El protocol reitera l’aposta d’ambdues institucions per a millorar la cooperació, coordinació i col·laboració entre administracions per a optimitzar la gestió pública en matèria turística i reposicionar la marca València i les seues destinacions en el mercat nacional i internacional. Es preten així evitar el desenvolupament d’estratègies en paral·lel, fet que provocava solapamientos i duplicava els recursos emprats.

En aquest sentit, el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de València, Joan Calabuig, ha agraït la sensibilitat de la Diputació per compartir aquest projecte comú que “instaura un marc estable de col·laboració a mitjà i llarg termini”.

Allargar estades i millorar connectivitat

Els grans reptes que es marquen ambdues entitats són allargar l’estada dels visitants i millorar la connectivitat en el territori valencià. Per a aconseguir-ho, es desenvoluparan dos blocs d’actuacions, un destinat a la promoció turística i un altre al llançament de nous productes turístics.

Pel que fa a promoció turística, Pilar Moncho ha abundat en els avantatges de treballar conjuntament perquè “València aportarà el seu turisme a les comarques i, alhora, el territori valencià ho farà al cap-i-casal”. Per a afavorir aquestes sinergies s’engegarà una experiència pilot, “València en bus” que connectarà la capital amb els municipis valencians.

Unes altres de les novetats serà ampliar el certamen València Cuina Oberta a restaurants de les comarques valencianes.

Calabuig ha anunciat que està previst ampliar l’oficina de turisme de la plaça de l’Ajuntament per a oferir, de forma conjunta, informació turística de la ciutat i de la província.

Així mateix, ambdues entitats compartiran la xarxa d’agències de comunicació que col·laboren amb la Fundació en els diferents mercats: Espanya, Itàlia, Regne Unit, Alemanya, França, Holanda i Espanya; participaran conjuntament en fires i certàmens, com poden ser World Travel Market a Londres o IBTM Barcelona, o les presentacions de destinació previstes per a Londres, Manchester i Dusseldorf; llançaran campanyes de promoció amb partners com Ryanair o KLM i organitzaran conjuntament fam trips i press trips, per exemple durant esdeveniments esportius com la Marató.

Quant a la col·laboració en la informació i comercialització de productes turístics s’incorporarà la informació turística rellevant de la província en les Tourist-info de la Fundació; s’integraran en la plataforma de comercialització de Turismo Valencia aquells productes turístics de la província que resulten d’interès; es llançaran els València Summer Days i València Winter Days, programes d’excursions a les comarques valencianes dirigits a turistes que visiten València; s’inclouran llocs i escenaris singulars de la província en la web de València Film Office; i es crearà un producte turístic per a la promoció de l’Albufera.

Per a garantir i supervisar la bona marxa de l’acord i el compliment dels seus objectius, s’ha constituït una Comissió Tècnica d’Avaluació i Seguiment.