Emili Altur rep la selecció sahrauí alevina, que participa en el torneig de futbol COTIF promeses

El diputat de Cooperació Internacional, Emili Altur, ha rebut els jugadors de la selecció sahrauí alevina, que participa en el torneig de futbol COTIF (Comité Organitzador del Torneig Internacional de Futbol Sub-20) promeses de l’Alcúdia.

La Diputacióha coŀlaborat amb l’ONG Cucop, Cultura i Cooperació i la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià mitjançant la gestió de l’arribada a València des del campament de refugiats de Tinduf dels catorze xiquets sahrauís d’entre 10 i 11 anys i els seus dos entrenadors en el marc del programa Vacances en Pau.

Emili Altur s’ha alegrat «que els xiquets sahrauís tinguen l’oportunitat de participar en aquest torneig i conéixer la nostra cultura i el nostre país mentres viuen en una família d’acolliment». El diputat ha dit que «havem portat els xiquets sahrauís a competir en el COTIF, perquè des de Cooperació Internacional atenem tots els coŀlectius i associacions que ens fan arribar les seues peticions. La solidaritat amb els països i coŀlectius socials més desfavorits és una de les funcions de les administracions públiques que tenen un caràcter social marcat, com de la Diputació de València».

D’aquesta manera, Cucop ha fet realitat el seu projecte d’ajudar un equip de futbol de xiquets sahrauís a participar en el torneig, i es tracta de la primera vegada que un equip internacional participa en el COTIF promeses, una competició destinada a les categories inferiors i organitzades en paraŀlel al torneig sub-20 de l’Alcúdia.

Coŀlaboració de Cucop i COTIF

El COTIF acceptà la proposta de l’associació Cucop i s’oferí a pagar l’allotjament i la manutenció dels jóvens sahrauís, l’associació va soŀlicitar ajuda a la Diputació per a finançar el transport. També intentaren recaptar fons per a cobrir les necessitats dels xiquets sahrauís, com la roba d’entrenament o la de carrer.

En Cucop diuen que aquest projecte de cooperació internacional pretén que aquestos xiquets puguen participar en un intercanvi cultural i visibilizar la situació en què es troba la població sahrauí.

El COTIF és un torneig de futbol que celebra ara la 33a edició, va començar el 24 de juliol i acabarà el pròxim 4 d’agost a l’Alcúdia. En la categoria sub-20 participen les seleccions d’Espanya, l’Argentina, Rússia, Mèxic, la Xina, els Estats Units i Qatar. Els darrers anys, l’organització ha apostat pel torneig Promeses, en el qual participen jóvens de categories prebenjamina, benjamina i alevina.

Vacances en pau

La participació en el torneig s’emmarca dins del programa de la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià d’Acolliment Familiar Temporal, subvencionat per la Diputació i anomenat Vacances en Pau. El seu objectiu és gestionar i sufragar l’estada en famílies de la província de vint-i-cinc xiquets sahrauís per a proporcionar-los una assistència sanitària especialitzada física i emocional, de la qual no disposen en els campaments, oferir-los un període de descans i desenvolupament personal, promoure la tolerància, la solidaritat i la interculturalitat entre les dos societats, i permetre’ls perfeccionar el castellà com a segona llengua oficial del poble sahrauí.

El poble sahrauí es refugià en el territori algerià de Tinduf fa més de quaranta anys, i en l’actualitat les organitzacions no governamentals estimen que unes 150.000 persones viuen en els seus campaments de refugiats.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *