El Patronat Provincial de Turisme de València amb la seua marca turística València Turisme i la Fundació Turisme València de l’Ajuntament de València comencen hui el València Summer Day, un projecte pilot que connecta el cap i casal amb huit destinacions comarcals amb la intenció de «dinamitzar i fidelitzar el turisme en el territori de la província» —segons ha comentat Pilar Moncho, vicepresidenta del Patronat i diputada de Turisme de la Diputació de València.

La proposta turística naix de l’acord marc entre el Patronat Provincial de Turisme de València i l’Ajuntament de València firmat el 21 de juliol per Pilar Moncho i el tinent alcalde de l’Ajuntament de València, Joan Calabuig, per a promocionar conjuntament València i les comarques com a destinació turística.

El València Summer Day proposa disfrutar d’un dia fora de València, amb huit experiències a Gandia, Llíria, Cullera, Sagunt, Requena, Ontinyent, Bocairent i Xàtiva: un autobús connectarà València amb aquestes destinacions comarcals, en cadascuna de les quals el viatger disfrutarà d’un dia complet amb visites guiades i dinar inclòs.

Eixides diàries fins al 30 de setembre

Aquestes excursions d’un dia ofereixen propostes interessants, amb eixides de dilluns a diumenge des de hui fins al 30 de setembre. Totes les excursions tenen l’eixida en la plaça de l’Ajuntament de València enfront de l’Oficina de Turisme.

El programa inclou el desplaçament en autobús, la recepció de visitants en els punts de destinació, les visites guiades, les entrades i el dinar.

Açò és una iniciativa conjunta de la Fundació Turisme València i el Patronat Provincial de Turisme de València per a oferir als turistes que visiten la ciutat de València alternatives diferents i variades durant l’estada en la ciutat. Aquestes excursions d’un dia podran adquirir-se en les oficines de turisme de València.

Els Borja a Gandia

El València Summer Day ha arrancat hui dilluns amb la proposta de Gandia i els Borja, que aproxima el viatger al món de la cèlebre família valenciana, que des de Roma sentencià el repartiment del nou món descobert en el segle XV.

La visita ha començat en la plaça de l’Escola Pia per a admirar la maqueta de la Gandia dels segles XIV a XVI, i ha continuat per l’antiga universitat jesuïta, fundada per Francesc de Borja, i el conjunt escultòric de la família Borja.

Els viatgers també han disfrutat d’un passeig pel centre històric, de l’època de Sant Francesc de Borja: el Prat i el Raval, on s’assentava el barri morisc en l’època dels Borja, la Casa de la Marquesa González de Quirós i els seus jardins, la plaça Major amb l’Ajuntament, la coŀlegiata de Santa Maria i l’escultura de Francesc de Borja.

Després del dinar, l’experiència ha acabat amb una visita guiada al Palau Ducal dels Borja, un dels edificis més emblemàtics de la família Borja.

Set propostes per a cada dia de la setmana

Si el dilluns serà el dia de Gandia, el dimarts es reserva a la Simfonia de Cultures proposada per Llíria, l’antiga ciutat ibera d’Edeta, i els dimecres al Mar de Pirates de Cullera, que va servir de refugi al pirata Dragut.

Sagunt, la ciutat que plantà cara a les tropes de Cartago el 218 aC, és la destinació del dijous des del 4 d’agost fins al 29 de setembre, i el divendres serà el dia enològic amb La Frontera del Vi, dissenyada per Requena.

El cap de setmana, l’autobús del València Summer Day ofereix eixides a Ontinyent i Bocairent el dissabte, i a Xàtiva, el diumenge. Els viatgers podran disfrutar d’una experiència festera a Ontinyent, conéixer La Pedra Viva de Bocairent i les mil fonts i el castell de Xàtiva.

Fullet_PDF