El Patronat Provincial de Turisme de València amplia a les empreses turístiques el seu programa formatiu digital “Xarxa València Turisme”, pioner en l’administració, creat per a optimitzar els perfils de les xarxes socials de municipis i comarques.

Tal com expliquen des del Patronat de Turisme, “la formació serà completament operativa i dirigida a la millora de la presència en xarxes socials i no tant en aspectes estratègics ja coberts a través d’altres organismes públics amb els quals ens coordinem”.

Obert el termini de preinscripció

Les jornades “Xarxa València Turisme Empresa” han arrancat amb l’obertura del termini de preinscripció. La matrícula és gratuïta i per a realitzar la reserva de plaça els interessats han de remetre un correu a [email protected]. El nombre de places és limitat i s’atendran per rigorós ordre d’inscripció.

Més de 100 empreses turístiques s’han interessat pel projecte formatiu “Xarxa València Turisme Empresa” que abordarà com millorar la reputació digital així com el mesurament de resultats.

Resposta al sector empresarial

Amb aquesta iniciativa, València Turisme respon al sector empresarial i llança una nova versió del programa “Xarxa València Turisme” creat el passat mes de juny amb l’objectiu de millorar els perfils de les xarxes socials dels municipis i comarques valencians i, al mateix temps, involucrar a les destinacions turístiques amb la marca paraigües #valenciaturisme i millorar així la seua dinamització creant sinergies entre tots.

Els resultats estan sent molt satisfactoris, atenent a més de 50 municipis i ajudant-los a millorar la seua presència en Facebook, Twitter, Instagram i Youtube. La diputada de Turisme de la Diputació de València, Pilar Moncho, presentarà els resultats globals del programa dirigit als ajuntaments en un acte de clausura que se celebrarà a l’octubre.

El projecte va tenir un bon acolliment entre les empreses del sector que reclamaven una actuació similar dirigida als negocis turístics locals. Per açò, el Patronat de Turisme ha decidit apostar per aquest projecte i crear “Xarxa València Turisme Empresa” com a complement a la formació als municipis per a atendre exclusivament a les empreses turístiques valencianes.

Tardor formativa empresarial en vuit comarques

“Xarxa València Turisme Empresa” oferirà formació gratuïta a les empreses turístiques sobre optimització i dinamització de la promoció on-line en les xarxes socials Facebook, Twitter, Youtube i Instagram en la primera quinzena de novembre de 2016. Les jornades consten de dues sessions de 4 hores cadascuna i seran impartides en horari de vesprada (17 a 21h) en vuit comarques per vuit docents valencians de reconegut prestigi.

El programa s’impartirà a Requena (Requena-Utiel, la Foia de Bunyol-Xiva, Valle d’Aiora-Cofrents), Xelva (Els Serrans, Rincón d’Ademús), Sagunt (Camp de Túria i Camp de Morvedre), València (L’Horta), Alzira (Ribera Alta i Ribera Baixa), Xàtiva (La Costera, La Canal de Navarrés), Ontinyent (La Vall d’Albaida) i Gandia (La Safor).

Els docents de “Xarxa València Turisme Empresa” són: Marga Cabrera (@margatwita), Loles Sancho (@lolessancho), Clara Soler (@clara_soler), Dani Ortega (@daniortega), Agustín Arambul (Bulbulsuperbul), Frank Murray (@frankmurray), Jose Ramón Sahuquillo (@jrsahuquillo) i Gersón Beltrán (@gersonbeltran)

El nivell de la formació és mitjà, de manera que es requereixen uns coneixements previs en gestió de xarxes socials i tenir actives dues xarxes socials com a mínim.

Guió de treball

El guió de treball serà el següent per a cadascuna de les xarxes socials:

1.- Informació: revisar perfils de classe i optimitzar la informació

2.- Publicació: ensenyar a publicar utilitzant etiquetes, acortadores, imatges, geolocalización, etc, pensant en el posicionament natural.

3.- Dinamització: ensenyar a dinamitzar les xarxes generant contingut de valor i converses.

4.- Mesurament: ensenyar a prendre dades i mesurar l’impacte de les publicacions a curt i mig termini.

Mesurament de resultats

Per a mesurar el treball realitzat s’utilitzarà el sistema d’indicadors creat específicament per la Xarxa i amb els quals les empreses podran comprovar la millora dels seus resultats, en funció de la informació publicada, la grandària de les xarxes socials, la participació amb els seguidors i la influència generada.