La colla La Brama, de Bonrepòs i Mirambell, oferirà al públic el pròxim 30 de setembre en el Teatre Principal el seu últim espectacle “A la nostra manera”, un projecte dut a terme al costat del grup Amores i que pretén mostrar les possibilitats expressives de la dolçaina en entorns musicals que, fins ara, estaven inexploradas.
El diputat de Cultura, Xavier Rius, assenyala que “aquest espectacle és un viatge arriscat de la tradició a la innovació, que comença noves formes i dignifica el treball creatiu dels nostres autors”, i en el qual “s’abarca una mescla sincronitzada de gèneres, instruments, timbres i veus, en una experiència de gran plasticitat que creen un espai magnífic de creixement i recerca”, ha afegit Rius. La direcció artística i musical del projecte ha estat a càrrec d’Alejandro Blay Manzanera, i tota la producció ha tingut el suport econòmic i organitzatiu de l’Àrea de Cultura, i la col·laboració de la Delegació de Teatres de la Diputació de València, que ha cedit el Teatre Principal.

Espectacle A la nostra manera

Amb una posada en escena sorprenent, i amb la col·laboració de formacions musicals diverses, La Brama s’endinsa en textures i registres musicals inèdits, sense oblidar les seues arrels tradicionals com un instrument popular i de carrer. Des de l’Àrea de Cultura asseguren que l’espectador serà testimoni d’una conjugació magnífica de la dolçaina amb altres ritmes trepidants d’un grup de percussió amb prestigi internacional, com Amores, i gaudiran del contrast de l’instrument valencià amb uns altres com el piano, la tuba o els trombons.

La corda de la rondalla contrastarà, a més, amb el so de la dolçaina en la peça musical interpretada pel grup de danses La Senyera amb vestits tradicionals valencians. I els ballarins de la Quakes Company posaran el contrapunt de l’estètica de la street danse, amb els seus moviments agosarats. Tot açò s’esdevindrà en una primera part de l’espectacle, que inclourà el ritual de la muixeranga, patrimoni de la humanitat.
En la segona part, La Brama plasmarà la seua voluntat d’experimentació, fent convergir de manera inaudita tres vessants: una base musical electrònica a càrrec del DJ Sergio Cerra, una melodia tradicional i una cèlebre peça clàssica barroca. L’Àrea de Cultura indica que l’estrena de l’espectacle “A la nostra manera”, permetrà gaudir d’una proposta innovadora i moderna que aporta a l’univers dels nostres instruments tradicionals una bocanada d’aire fresc, adornat d’olors tan desconegudes com a interessants.