La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, ha visitat Bétera per conèixer de primera mà els projectes urbanístics que contempla desenvolupar l’equip de govern amb l’ajut de la corporació provincial. A Mas Camarena, l’alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany, i la resta de regidors del govern municipal li han explicat a Amigó els problemes d’inundacions que patix el vial principal d’esta barriada de Bétera.

Amigó, en nom de la Diputació, s’ha compromès a finançar un pou de tronades per drenar tota l’aigua que s’acumula quan plou al carrer principal de Mas Camarena i que afecta amb inundacions els comerços del centre comercial. La infraestructura té un cost de 100.000 euros i estarà finançada al 100% per la Diputació. El sistema de drenatge podria entrar en funcionament durant la tardor de 2017, una vegada l’ajuntament presente el projecte i s’inicie la tramitació.

Maria Josep Amigó ha explicat a Mas Camarena que “li agrada molt acostar-se als municipis per a vore in situ les necessitats que tenen els nostres pobles i saber també en què s’estan invertint els diners de la Diputació”. “A Bétera hem vist que el consistori ha tingut claríssim que calia invertir en aquelles coses de primera necessitat i no fer grans edificis o obres faraòniques. Així ho hem constatat en els camins rurals, jardins o parcs amb els Plans Financerament Sostenibles o Plans Provincials d’Obres i Servicis”, ha afegit la vicepresidenta.

En este sentit hi ha un pressupost de 101.000euros per a la pavimentació de camis veïnals (camins de Benaguasil –polígon 34-, les Aleretes, continuació de la Creu de Fusta i Camí Senda de la Pobla).

L’alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany, ha incidit en la importància de l’obra a Mas Camarena perquè “quan plou s’inunda i amb el pou de tronades se solucionaran molts dels problemes d’inundacions” i ha donat les gràcies a la diputació pel suport manifestat.

Per la seua part, la presidenta de l’Associació Mas Camarena María Ángeles Sola, ha felicitat “l’alcaldessa i tot el seu govern, per haver pensat en Mas Camarena ja que tenim un problema d’inundacions molt greu, que patixen molt els comerços. Com ha dit la vicepresidenta de la Diputació, vindre ací és la millor manera de conèixer el problema i de veritat vull agrair-los que s’hagen tingut en compte totes estes coses quan portem tant de temps darrere d’elles “.

Fernando Cantarino, regidor d’urbanitzacions, ha aplaudit el tipus de polítiques que fa la nova Diputació en un municipi, el de Bétera, que concentra un terç de la població en les urbanitzacions. Cantarino s’ha sumat a la idea de que “primer s’ha de fer les obres que milloren la qualitat de vida de les persones”, com és el cas del pou de drenatge de pluges.