El Patronat de Turisme de València recolzarà el projecte de creació d’un Centre d’Interpretació de la Cova del Bolomor dissenyat per l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna, en tractar-se d’una “aposta per un turisme cultural, sostenible i de qualitat, en clara simbiosi amb les claus d’acció de València Turisme”, ha manifestat hui la diputada de Turisme de la Diputació de València, Pilar Moncho.

La diputada i l’alcalde de Tavernes de la Valldigna, Jordi Juan, han presentat aquest matí en el consistori local el conveni de col·laboració que subscriuran el Patronat de Turisme i l’ajuntament per a impulsar l’engegada de la iniciativa municipal, que “contribuirà a la creació d’un producte turístic que oferir als visitants del territori valencià, a partir d’un recurs natural com és la Cova del Bolomor”, segons Moncho.

 A l’acte també han assistit el regidor de Turisme de Tavernes, Josep Llàcer, i el director de Gestió Turística del Patronat de Turisme, Evarist Caselles.

L’organisme turístic dependent de la Diputació, i la seua marca València Turisme, subvencionarà així amb 125.000 euros la creació d’una zona de recepció de visitants, on es realitzen activitats complementàries a les visites a la Cova, a manera d’aula a l’aire lliure, que inclourà una zona d’aparcament per a vehicles.

La col·laboració entre les institucions, a més, permetrà disposar i adequar els terrenys de l’itinerari entre el camí de l’Ombria fins a la pujada al jaciment arqueològic, d’acord amb la resta d’instal·lacions i el caràcter didàctic del trajecte de pujada.

El projecte integra també la creació de rampes d’accés i eixida de vehicles i vianants, l’adequació del paviment, la creació de zones d’ombra i instal·lació dels elements de seguretat necessaris.

Segons l’alcalde de Tavernes, l’objectiu final de tot aquest projecte és “donar continuïtat a les actuacions en benefici d’un turisme sostenible i de qualitat que l’ajuntament ja ha començat per a la revaloració dels recursos existents, apostant per la cura del patrimoni natural i paisatgístic, i restaurant els entorns urbans”.

L’alcalde ha manifestat el seu agraïment per la implicació de la Diputació de València en el desenvolupament d’este i altres projectes en matèria turística de Tavernes. “D’esta manera podem treballar conjuntament per a reivindicar el patrimoni historicocultural del nostre poble”, ha explicat.

Visita a la Valldigna

La presentació de l’acord s’ha emmarcat en la visita que la responsable de Turisme de la Diputació ha realitzat a la Valldigna per a conèixer la situació turística actual del territori, sobre el terreny.

Per a açò, Pilar Moncho ha mantingut una trobada posterior amb els alcaldes i regidors de Turisme de Tavernes, Barx, Benifairó i Simat, així com amb els representants de la mancomunitat, en el Monestir de la Valldigna.

La diputada ha manifestat en aquest fòrum la seua intenció de continuar recorrent totes i cadascuna de les comarques valencianes per a comprovar l’execució dels projectes locals impulsats pel Patronat de Turisme de València, “així com la correcta utilització dels fons públics destinats als mateixos, des del seu naixement fins al seu funcionament com a producte turístic per a potenciar les visites al nostre territori”.