La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, s’ha reunit hui amb la directora general de Transparència, Aitana Mas,  per tractat diverses qüestions per a la col·laboració entre la Diputació de València i la Conselleria de Transparència. Des de Transparència s’han traslladat algunes necessitats, i des de vicepresidència s’ha manifestat la voluntat que aquestes propostes puguen figurar en els propers pressupostos de la Diputació.

 Així, en primer lloc, La directora general de Transparència li ha comunicat la importància de reforçar, encara més, el programa de Palaus Transparents, en el qual participa la Diputació, per tal d’incidir encara més en l’obertura de les institucions a la ciutadania. Un programa que ha rebut una gran resposta i pel qual la Diputació de València ha obert les seues portes dos caps de setmana consecutius i ha permés que un total d’11.226 visitants pogueren conéixer els palaus de la Batlia i els Scala, dos edificis construïts entre els segles XV i XVII que conformen la seu principal de la Corporació i que amaguen entre els seus murs múltiples exemples d’arquitectura romànica, gòtica i barroca.

Així, la vicepresidenta de la Diputació s’ha compromés a obrir-los més dies a la ciutadania  i ha afirmat que «destinarem més fons al programa de Palaus Transparents perquè volem que la gent disfrute del seu patrimoni i que es reduisquen les barreres que separen la ciutadania de les administracions».

En segon lloc, han acordat avançar cap a la posada en marxa de portals de transparència per als municipis.

En tercer lloc, s’han marcat objectius conjunts en l’àmbit de la cooperació i la solidaritat, especialment pel que fa a situacions d’emergència.

Pel que fa a responsabilitat social, la vicepresidenta, Maria Josep Amigó, li ha transmés l’interés de la Diputació perquè el treball que està duent a terme la GVA s’estenga a la Diputació, i que puguen ser aplicades clàusules socials d’una manera global al conjunt dels contractes i serveis.

I finalment, també s’ha parlat de vies de cooperació per millorar l’atenció a la ciutadania en l’àmbit municipal, tot fent servir mitjans virtuals.