La vicepresidenta del Patronat de Turisme de València i diputada de Turisme, Pilar Moncho, i l’alcaldessa de Godella, Eva Sanchis, han presentat en roda de premsa el projecte de recuperació de la Casa Vestidor del Llac i la seua posterior reconversió en Residència d’Artistes, la primera fase del qual està finançada íntegrament per València Turisme amb una aportació de 60.000 euros.

A la trobada amb mitjans de comunicació, celebrat en el Saló de Plens de l’Ajuntament de Godella, també ha assistit el cap de Promoció Turística del Patronat de Turisme, Evarist Caselles. Després de la roda de premsa, la comitiva s’ha desplaçat fins a la Casa Vestidor i ha recorregut l’ampli espai natural que envolta a aquesta emblemàtica construcció de Godella.

Turisme i cultura per a activar l’economia local

Tal com ha assenyalat la diputada de Turisme, “la nostra obligació és comprovar de primera mà les obres que es realitzen amb diners públics i, en el cas de Godella, és una satisfacció comprovar que el projecte del Vestidor del Llac conjumina turisme i cultura i aposta per un futur sostenible”.

Moncho ha comentat que “l’èxit del projecte està assegurat perquè aquesta casa d’artistes està envoltada per un paisatge autèntic, molt valencià, per una àmplia zona d’horta que Godella ha sabut conservar i manté, a més, en producció, i que és també una destinació genuïna generadora de turisme i d’economia local”.

Innovacció i ajudes europees

L’alcaldessa de Godella ha agraït la col·laboració de València Turisme per a poder desenvolupar “idees turístiques innovadores amb les quals poder optar a ajudes europees”. Sobre la futura Casa d’Artistes ha destacat que “serà una residència on podran viure per a poder compondre obres artístiques, de qualsevol modalitat, en un entorn privilegiat i inspirador, prop de la Devesa i al costat de la gran balconada a l’horta”.

Segons Eva Sanchis, “som conscients que la nostra marca turística ha de ser Godella Cultural i d’ací la nostra ferma aposta per promoure la cultura”.

La primera fase del projecte, finançada íntegrament per València Turisme, inclou la consolidació de l’edifici de l’antic Vestidor del Llac, la intervenció del qual és peremptòria, així com la redacció tècnica completa del projecte.