La vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, s’ha compromès amb l’alcalde de Petrés, Pere Peiró, a donar suport a les vetlades musicals celebrades en l’ermita de Sant Doménech, en una reunió en la qual l’alcalde li ha explicat les diferents necessitats del municipi.
Maria Josep Amigó ha assenyalat que “des de la Diputació ajudarem a reforçar aquest esdeveniment cultural en el qual es promociona la música i la poesia per a aconseguir que es consolide i es convertisca en un esdeveniment de referència cultural en la comarca del Camp de Morvedre”, ha assenyalat Amigó. La vicepresidenta de la Corporació ha destacat la rellevància de l’enclavament on se celebren les vetlades, com és l’ermita de Petrés, així com la importància de posar en valor aquest monument que forma part del patrimoni municipal. Per la seua part, l’alcalde de Petrés ha explicat que en el mes d’agost es va celebrar la primera edició d’aquestes vetlades musicals “amb un gran èxit d’assistència, així com repercussió en la premsa comarcal”. En la primera edició de les vetlades musicals van comptar amb l’actuació de la soprano Emilia Onrubia, un quintet de vent, un concert de violí i també un recital que combinava música i poesia. L’alcalde de Petrés ha explicat a la vicepresidenta que aquest programa pretén “donar a conèixer als talents de la localitat” així com “posar en valor l’ermita i incrementar l’oferta cultural, en concret, de la música clàssica”, ha destacat Peiró.

Necessitats del municipi

La vicepresidenta ha aprofitat la reunió amb l’alcalde de Petrés per a conèixer les necessitats del municipi. Així, Peiró li ha mostrat el seu interès per sol·licitar les ajudes de la Diputació destinades a la restauració del patrimoni per al castell de la localitat. Aquesta fortalesa data del segle XIV i des del consistori volen posar-la en valor a través de les ajudes de la corporació. A més, l’alcalde de Petrés ha sol·licitat la col·laboració de la Diputació per a millorar la gestió d’algunes de les seues instal·lacions, com el poliesportiu municipal.