Emili Altur, diputat de Compromís en la Diputació de València ha visitat Alzira. L’han acompanyat els regidors, Diego Gómez i Adelaida Pau, així com Carles Aranda, responsable de política municipal i membres del col·lectiu de Compromís per Alzira. Aquesta visita tracta de coordinar aquelles qüestions que són competència de la Diputació i que el grup municipal li trasllada de primera mà. D’aquesta manera, ha pogut observar personalment quines són les problemàtiques per poder treballar-les millor als diferents òrgans de la Diputació.

Des d’ahí, passejant per La Vila, s’han acostat al riu Xúquer on li han comentat que les brigades d’Imelsa, pertanyents a la Diputació han ajudat a la neteja del riu entre el pont de Ferro i el de José Pellicer.

A continuació, s’han traslladat al pas de vianants que creua la carretera de Corbera, per a accedir a l’Hospital de La Ribera. Aquest pas era necessari perquè la gent, donat la falta de places d’aparcament de l’Hospital, aparca al Polígon de Tisneres i havia de creuar la carretera amb un evident perill. Aquesta era una reivindicació de Compromís per Alzira de fa molt de temps “i que estava en el nostre programa electoral”, ha explicat Diego Gómez.

Aquesta actuació s’ha fet gràcies a la coordinació que va haver entre el grup municipal i el nostre diputat Emili Altur. “També li hem comentat que, donades les deficiències dels accessos actuals i dels problemes d’aparcament i embussos que es produeixen diàriament – que fa necessària la presència de Policia local per a la regulació del trànsit-, tal vegada faria falta un segon accés per l’entrada principal de l’Hospital”, ha assegurat Gómez.

Després, han acudit a la Carretera d’Albalat, on li han comentat tres qüestions. El projecte de la variant que està prevista de ja fa anys i el projecte de la qual no acaba d’arrancar; la necessitat que l’actual carretera d’Albalat tinga un carril bici o una zona per a vianants i la falta d’il·luminació de les senyals que s’instal·laren en el tram que va des de la rotonda que dona accés al Forn de Carrascosa fins a la rotonda d’Algemesí.

Per últim, han anat a l’encreuament de la Carretera de Corbera amb el Forn de Carrascosa, per tal de traslladar a la Diputació la vertadera necessitat en solucionar aquest accés. “Hem comprovat de primera mà la perillositat del mateix i li hem recordat a Altur que, en maig de 2013, s’aprovà en una moció consensuada per tots els grups municipals de l’Ajuntament d’Alzira per a instar a la Diputació a donar solució a aquest encreuament així com el de la Portella Severino i el Camí Vell de Corbera”, ha afirmat Gómez.