El Museu Valencià d’Etnologia, dependent de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, organitza aquest dijous 6 d’abril, a les 19:00 hores, una demostració pràctica de com reproduir una peça d’indumentària tradicional, en una activitat que tindrà lloc a la Sala Alfons el Magnànim del Centre Cultural La Beneficència.

 

Els participants en el taller coneixeran les diferents fases que conformen aquest procés delicat i precís, que comença amb l’anàlisi històric i científic de la peça; continua amb l’elaboració del patró i la selecció dels diferents teixits i materials; fins a aconseguir la confecció de la peça, sempre seguint procediments i tècniques tradicionals.

 

També es mostraran les pautes bàsiques per a la manipulació i conservació d’aquestes peces. La demostració estarà a càrrec dels especialistes de Cànem, escola d’indumentària tradicional, Xavier Rausell i Maria José Canyada.

 

Aquest acte s’emmarca dintre el cicle d’activitats realitzades amb motiu de l’exposició temporal Inventant la tradició. Indumentària i identitat, que s’exhibeix al Museu Valencià d’Etnologia. El cicle es completarà el proper dia 19 d’abril amb una taula rodona sobre indumentària, a les 19:00 hores, a la Sala Alfons el Magnànim.

 

Ambdues activitats són obertes al públic en general, tenen accés gratuït i no requereixen d’inscripció prèvia.