El diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur, s’ha reunit amb la Coordinadora Valenciana d’Organitzacions No Governamentals per al Desenvolupament (CVONGD) per a analitzar el contingut d’un nou conveni en 2017, així com adonar de les gestions que s’estan fent sobre Compra Pública Ètica, dins del marc de l’anterior Conveni.

La CVONGD forma part del Consell Assessor de Cooperació Internacional de la Diputació de València, amb la qual ha fixat diversos convenis de col·laboració per a la realització d’activitats de sensibilització i educació al desenvolupament. Concretament, l’any passat la Corporació provincial va destinar 30.000 euros a l’enfortiment de les polítiques de solidaritat en els municipis valencians a través de ‘Compra Pública Ètica’ i ‘Pobresa Zero 2016’.

Mobilització contra la pobresa

El programa finançat amb les ajudes de la Diputació ‘Compra Pública Ètica’ es basa en accions perquè les administracions, a més de realitzar les compres segons el preu o especificacions tècniques, es tinguen en compte altres criteris com els ambientals i socials, a més de promoure la inserció laboral, la igualtat de gènere i el comerç just amb països empobrits.

Per la seua banda, ‘Pobresa Zero’ es tracta d’una campanya nascuda l’any 2005, per a donar el seguiment al compliment els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni, signats l’any 2000 per 189 caps d’Estat i de Govern en l’ONU.

Orígens de l’organització valenciana

La Coordinadora Valenciana d’Organitzacions No Governamentals per al Desenvolupament va nàixer l’any 1992 amb l’objectiu de coordinar les actuacions de les ONGD i aconseguir que les actuacions de totes elles siguen sempre “el més coordinades, coherents, adequades i respectuoses possibles”. En l’actualitat compta amb 103 ONGD amb seus distribuïdes per tot el territori valencià.