L’Àrea de Cultura de la Diputació de València posa en marxa la segona edició de la Trobada de Folklore. El 25 d’abril, a les 19:30 hores, tindrà lloc la presentació-inauguració de les trobades i una audició dels alumnes de dolçaina del Conservatori Iturbi, sota la direcció de Xavier Richart.

La programació de 36 activitats a la ciutat de València es distribueixen als barris d’Algirós, Benicalap, Patraix i el Centre Cultural La Beneficència.

Algirós

– Divendres, 28 d’abril, a les 18.00 hores, taller de literatura infantil «Una estona amb els meus iaios», a càrrec de Marta Pereira, a la biblioteca Vicent Casp i Verger. Reserves, a la biblioteca d’Algirós, presencialment o a través del telèfon 963 301 473. Places limitades.

– Dissabte, 29 d’abril, a les 11:30 hores, animació de tabal i dolçaina a càrrec de Buf-Alí al mercat del Cabanyal. Per la vesprada, a les 17.00 hores, taller d’improvisació amb dolçaina -nivell avançat-, a càrrec de Pau Puig en la sala d’actes del Centre Municipal de Joventut d’Algirós. Reserves a través del correu-e [email protected] o a través del telèfon 963 882 525.

– Diumenge, 7 de maig, a les 11.00 hores, a l’esplanada exterior del Jardí d’Aiora, exhibició de dansa a càrrec dels grups L’Olivar, d’Alaquàs; Xafarnat, de Paterna; i Quadro de Balls de la Ribera. Per finalitzar hi haurà una dansà popular, amb la participació del grup de danses del Marítim.

– Diumenge, 7 de maig, també a les 11.00 hores, al encreuament del carrer dels Sants Just i Pastor, amb Humanista Furió –al costat del Jardí d’Aiora–, l’Agrupació de Falles de Camins al Grau organitza un matí de jocs tradicionals per als més menuts que jugaran al canut i la petanca.

Benicalap

– Divendres, 28 d’abril, a les 22.00 hores, al Multicentre Social Benicalap-Casa Caritat, concert de l’Orquestra de Pols i Plectre Nostra Senyora de Tejeda. Accés lliure. Aforament limitat.

– Dissabte, 29 d’abril,taller de manipulació i construcció de canyes de dolçaina -nivell bàsic, intermedi i avançat-, a càrrec de Pau Puig. Reserves: en el correu [email protected] o a través del telèfon 963 882 525.

– Dissabte, 29 d’abril, a les 11:30 hores, animació de tabal i dolçaina en el Mercat de Benicalap, a càrrec dels germans Llorca.

– Dissabte, 29 d’abril, a les 18:00 hores, jocs tradicionals al parc de Benicalap, a càrrec del Piló de Burjassot.

– Diumenge, 30 d’abril, a les 10:30 hores, cercavila pels carrers Marco Merenciano, General Llorens , Periodista Gil Sumbiela, Poeta Serrano Clavero, Agullent, l’Alber, Assutzena, Barx, Pintor Matarana, José Grollo, Plaça de l’Església, Juan de Encina, José Grollo, Toixa, Avinguda de Burjassot, Parc de Benicalap, i amfiteatre del Parc de Benicalap.

A les 11:30 hores, a aquest amfiteatre  tindrà lloc una exhibició de dansa els grups El Piló de Burjassot, Quiqueries i L’Aixovar. I posteriorment, a les 13.00 hores, a l’exterior de l’amfiteatre, junt al jardí d’inspiració hispà-àrab, se podrà participar en un taller de dansà i en la dansà popular.

Patraix

– Dissabte, 29 d’abril, a les 11:30 hores, animació de tabal i dolçaina al Mercat de Jesús, a càrrec de Valçaina.

A les 18.00 hores, a la plaça de Patraix, toc tradicional de campanes a l’Església Sagrat Cor de Jesús (Plaça Patraix). Els campaners faran l’explicació del toc.

A les 19.00 hores, a la mateixa Plaça de Patraix, el  grup la Carraspera farà una exhibició de dansa.

– Diumenge, 30 d’abril, a les 11:30 hores, a la Plaça de Patraix, actuació del Grup de danses Realenc de Picanya i el Grup de danses Saragüell. I posteriorment, taller de dansà a càrrec del grup de dances Sargantana, per a majors i menuts. I per a finalitzar el matí, dansà popular.

– Dissabte, 6 de maig, a les 17.00 hores, taller de manipulació de tabalet, a càrrec de Vicent Borràs, a la sala d’exposicions del Centre Cultural -biblioteca- de Patraix. Reserves: a través de [email protected] o del telèfon 963 882 525. Limitat a 20 places.

– Divendres, 12 de maig, a les 18.00 hores, a la Biblioteca de Patraix, taller d’animació lectora a càrrec de Serpentina Teatre. Reserves: directament en la biblioteca, presencialment o a través del seu telèfon, 963 577 694. Places limitades.

– Dissabte, 20 de maig, a les 18.00 hores, taller d’indumentària (nivell d’iniciació), a càrrec de Sargantana, al IES Patraix – Vicenta Ferrer Escrivà. Reserves: en el correu-e [email protected] o a través del telèfon 963 882 525.

La Beneficència

– Divendres, 28 d’abril, a les 19.00 hores, en la Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia se presenta el llibre “¿A què juguem? (Els nostres jocs i joguets tradicionals)”, de Francesc Gisbert, Premi Bernat Capó 2012. Accés lliure. Aforament limitat.

– Divendres, 28 d’abril, a les 19:30 hores, en La Beneficència, Sala Alfons el Magnànim, concert de cor interpretat pel Nou Cor EOI València, Resonare Fibris i la Coral Font de Sant Lluís.

– Divendres, 28 d’abril, a les 19:30 hores, en el Conservatori Professional de Música, a la plaça Sant Esteve l’Orquestra de Pols i Plectre Abalsants de l’Alcúdia de Crespins ofereix un concert de pols i plectre.

– Dissabte, 29 d’abril, a les 18.00 hores, en el C.C. La Beneficència hi haurà un taller de dansà a càrrec del grup Alimara. Reserves: en el correu [email protected] o a través del telèfon 963 882 525.

– Diumenge, 30 d’abril, a les 11:30 hores, teatre infantil en La Beneficència amb l’espectacle “La glüps band”, de Produccions Scura. Reserva d’entrades: en el vestíbul de La Beneficència, de dimarts a diumenge, de 10 a 20 h, o bé a través de la web www.360valenciacultural.es.