El municipi de Foios completarà en el curt i mitjà termini els treballs per a la posada en funcionament de la ronda de circumval·lació gràcies als fons aportats per part la Diputació de València. Així li ho ha traslladat l’alcalde de la localitat, Sergi Ruiz, a la vicepresidenta de la corporació provincial, Maria Josep Amigó, durant la visita efectuada a aquest municipi de l’Horta Nord per a conèixer de primera mà les inversions realitzades a través del Pla Provincial d’Obres i Serveis (PPOS), el Pla d’Inversions Financerament Sostenibles (PIFS) i altres col·laboracions.

En concret, la intenció del Consistori de Foios és destinar el muntant econòmic del Pla Provincial d’Obres i Serveis disponible per a aquest exercici en escometre les expropiacions i adquisicions de terrenys per tal de poder iniciar posteriorment les obres. Uns treballs que, des de l’equip de govern municipal, es confia en poder començar a executar al llarg del 2018. «La nostra intenció és iniciar el procés d’expropiació i adquisició dels terrenys amb els recursos aportats per la Diputació de València, perquè el proper any, amb els fons provincials i la disposició econòmica que puga aportar l’Ajuntament de Foios, poder encetar els treballs d’execució d’aquesta infraestructura de gran importància per a la nostra localitat», ha explicat l’alcalde Sergi Ruiz.

La vicepresidenta, Maria Josep Amigó, ha manifestat que des de la Diputació de València «sempre estarem al costat dels Ajuntaments i, en particular, amb el de Foios per ajudar i col·laborar amb el Consistori per tal de que es poguen executar aquelles actuacions que aposten per millorar la qualitat de vida de les veïnes i veïns», ha assegurat. La vicepresidenta ha reivindicat «l’autonomia municipal a l’hora de definir quines actuacions resulten prioritàries i constitueixen necessitats reals per a cadascun dels municipis», en la línia marcada «pel nou equip de govern de la Diputació», ha subratllat.

Sergi Ruiz ha agraït a la Diputació de València els fons aportats per a la materialització d’aquestes actuacions. «Actualment s’inverteix més i millor, d’acord amb les necessitats reals que tenim els municipis», ha incidit. Així mateix, Ruiz ha indicat que la intenció de l’equip de govern municipal se centra «en redistribuir els recursos disponibles amb actuacions d’envergadura menuda, però que contribueixen a millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes de Foios», ha ressaltat.

Remodelació dels vestidors de la piscina

La localitat de Foios va rebre en 2016 un total de 254.000 euros del Pla d’Inversions Financerament Sostenibles i altres 157.111 euros corresponents al Pla Provincial d’Obres i Serveis. Uns muntants econòmics que han permès el condicionament dels vestidors de la Piscina Municipal, els quals presentaven un avançat estat de deteriorament. Aquestes actuacions han requerit de l’aportació de prop de 150.000 euros per part de la corporació provincial per poder completar la seua remodelació al llarg de distintes fases d’execució.

Així mateix, els fons provincials han fet possible l’aplicació d’un tractament antilliscant a la Plaça Major del municipi, per tal d’evitar caigudes i que els veïns i les veïnes puguen transitar amb un major grau de seguretat i de confiança. De la mateixa manera, s’ha destinat una important partida pressupostària a la millora de la xarxa de sanejament i aigües pluvials del municipi per tal d’evitar la inundació de determinats barris i zones.

En aquesta mateixa línia, la Diputació de València ha aportat també 19.438 euros per a l’adequació dels banys d’Educació Infantil i diverses reparacions del pati del CEIP Rei En Jaume, i d’altres 14.399 per a l’adequació de l’espai de les antigues dependències de la Policia Local, la qual ha quedat integrada al mateix Ajuntament.

En total han estat més de 20 actuacions les executades al municipi amb els recursos econòmics cedits per la diputació de València i que han estat centrades en tasques de remodelació de la llar de la música, la zona infantil Verge del Patrocini, la instal·lació de portes en camins públics o l’habilitació d’un pipican, entre d’altres. Amb els 35.000 euros  corresponents al Pla de Camins Rurals s’ha procedit a l’adequació del Camí de la Mar de Foios.