El diputat de Cultura, Xavier Rius, participa aquest dissabte en l’acte de lliurament del 37é Premi de Poesia ‘Senyoriu d’Ausiàs March’ de Beniarjó, que tindrà lloc a l’Auditori Municipal a partir de les 20:00 hores. La cerimònia, conduïda per Manel Marí, servirà per a conèixer l’obra guanyadora d’aquest certamen literari, el qual clourà amb l’actuació de Tallada, amb Josep V. Tallada i Manuel Iborra.

El Premi de Poesia ‘Senyoriu d’Ausiàs March’ de Beniarjó rep el suport de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València a través de la convocatòria de lliure concurrència habilitada pel Servei d’Assistència i Recursos Culturals (SARC) per a aquest tipus de certàmens literaris.

Es tracta d’un guardó dotat amb un premi en metàl·lic de 3.500 euros i la publicació de l’obra guanyadora en una editorial de reconegut prestigi. El jurat de la present edició ha estat conformat per Teresa Pascual, Joan Navarro, Ricard García, Pau Sif i Josep Lluís Roig.

El municipi de Beniarjó celebra aquest certamen des de fa més de tres dècades. La idea originària va sorgir durant els primers anys de l’etapa democràtica amb l’objectiu de promoure l’ús del valencià, homenatjar la prestigiosa figura d’Ausiàs March i donar a conèixer aquesta localitat de la comarca de la Safor.

Al llarg d’aquest temps, el prestigi del Premi de Poesia ‘Senyoriu d’Ausiàs March’ s’ha anat incrementant progressivament fins a convertir-se en un dels guardons més prestigiosos de les Lletres Valencianes. No gratuïtament, personalitats tan importants com Vicent Andrés Estellés n’han format part del jurat. A més, alguns dels poetes que foren mereixedors del premi durant els anys 80 i 90 del segle passat, en el present són autors de primer nivell dintre del panorama literari.

L’objectiu de la Regidoria de Cultura i Educació de Beniarjó, encarregada de la convocatòria del premi, és anar més enllà, tractant de bastir un projecte cultural al voltant del certamen, en col·laboració amb els centres escolars, les associacions del municipi i Saforíssims Societat Literària. Entre els reptes d’aquest nou plantejament, hi ha els de millorar la difusió del premi i de l’obra premiada; aconseguir una major identificació entre el premi i el veïnat del municipi i la comarca; ampliar l’activitat literària i, en darrer terme, aprofitar per diversificar l’oferta lúdica, cultural i turística del municipi.