La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, i el diputat de Cultura, Xavier Rius, participen aquest dissabte en l’acte de lliurament dels VII Premis Josep Chulvi, que concedeixen l’Associació Joan Baptista Basset i el col·lectiu de Compromís per Catarroja amb el propòsit de reconèixer la tasca desenvolupada per aquelles persones i institucions de Catarroja que han destacat en la defensa i promoció del valencià.

L’acte arrancarà a les 21:30 hores a la seu de la Societat Musical l’Artesana de Catarroja, i comptarà també amb la participació del president de les Corts Valencianes, Enric Morera, i de l’alcalde d’aquesta localitat de l’Horta Sud, Jesús Monzó.

Enguany ha resultat premiat Rafa Reinoso, reconegut dibuixant i guionista de còmics que ha estat publicant novel·la gràfica en valencià̀ a la revista Camacuc durant més de tres dècades. Els guardons també reconeixeran a Vicent Moreno, president d’Escola Valenciana, per tota una vida dedicada a la promoció́ i l’ensenyament del valencià. I com a premi col·lectiu, les oficines de Caixa Popular a Catarroja, pel seu ús diari de la llengua pròpia en totes les comunicacions als seus clients i al públic en general.

Els premis han comptat amb un jurat de professionals del periodisme, professors i membres del col·lectiu de Compromís per Catarroja i l’Associació́ Joan Baptista Basset.

Aquests guardons porten el nom de Josep Chulvi en honor de l’històric militant del moviment valencianista a Catarroja, fundador del col·lectiu local del Bloc, que va faltar com a conseqüència de l’accident del vaixell “Proof Spirit”, el qual va tenir lloc l’any 1997 al Port de València.