El municipi de Sagunt ha recuperat l’espai patrimonial de l’entorn de les restes del mur del Temple de Diana per al gaudi de la ciutadania amb els fons aportats per part de la Diputació de València. En concret, s’han destinat un total de 81.452 euros, en tres fases diferents, per a la urbanització i millora d’aquest entorn. Així ho ha traslladat l’alcalde de Sagunt, Quico Fernàndez, a la vicepresidenta de la corporació provincial, Maria Josep Amigó, durant la visita efectuada a la localitat per a conèixer de primera mà les inversions realitzades amb els recursos provincialsi abordar la problemàtica del municipi en alguns trams de carretera.

Les restes del mur del Temple de Diana constitueix un dels vestigis més antics que guarda aquesta localitat del Camp de Morvedre. Considerat l’únic edifici que es va salvar durant el setge de la ciutat que va exercir el cartaginès Aníbal, va adquirir la condició de Monument Nacional l’any 1963. Es troba al costat de l’església de Santa Maria i resta del monument un parament, a base de grans carreus.

Maria Josep Amigó ha assegurat que Sagunt «és una ciutat que atresora un enorme patrimoni que cal recuperar i preservar, no només per als seus veïns i veïnes, sinó per a tots els valencians i les valencianes», ha remarcat la vicepresidenta.

Així mateix, la vicepresidenta s’ha compromès a atendre les demandes de Sagunt en matèria viària i treballar per tal de desbloquejar la problemàtica de punts negres existents en dues carreteres d’accés  al municipi. En concret, es tracta de la redona d’entrada a Sagunt per la CV-324, que constitueix un focus de nombrosos accidents i retencions en una zona, a més, d’accés escolar; així com la carretera CV-314 que uneix les localitats de Petrés i Sagunt a l’alçada de l’IES Clot del Moro.

«Donat que es tracta d’una problemàtica sensible, ens hem compromès a intervenir per tal de desbloquejar la situació, a més d’analitzar la situació i agilitzar la implementació de solucions per tal de donar una resposta satisfactòria i millorar la seguretat dels veïns i veïnes de Sagunt», ha afirmat Maria Josep Amigó.

La vicepresidenta ha aprofitat la seua visita al Camp de Morvedre per a reivindicar «l’autonomia municipal a l’hora de definir quines actuacions resulten prioritàries i constitueixen necessitats reals per a cadascun dels municipis». En aquest sentit, Maria Josep Amigó s’ha congratulat «de comprovar la capacitat de treball de les corporacions locals», un fet que «ens permet confiar en que la gestió municipal es troba en sintonia amb l’esperit i les línies de treball marcades pel nou equip de govern de la Diputació de prioritzar la millora de la qualitat de vida de les persones».

Per la seua part, l’alcalde de Sagunt, Quico Fernàndez,ha agraït la visita de Maria Josep Amigó al municipi, com també el volum de recursos que dispensa la corporació provincial a la localitat. «Per primera vegada existeix una gestió i repartiment dels recursos públics de forma transparent i atenent a criteris estrictament objectius, el que contribueix a que tots els municipis es beneficien exactament igual, sense generar greuges comparatius», ha apuntat. «Una nova realitat que ens permet als municipis rebre les ajudes necessàries en la seua justa mesura», ha incidit Quico Fernández. En total, en el que va de legislatura el consistori de Sagunt ha rebut 3.206.951 euros, entre els quals es compta per al present exercici 2017 amb 376.955 euros corresponents al Fons de Cooperació Municipal i altres 230.000 euros que s’invertiran al CEIP Baladre, en el marc del Pla Municipal de Manteniment d’Escoles.

Necròpoli medieval jueva

Durant la seua estada a Sagunt, la vicepresidenta ha visitat diferents intervencions executades amb fons provincials. En aquest sentit, l’alcalde Quico Fernàndez ha explicat que amb els recursos aportats per part de la Diputació de València «hem millorat zones urbanes que acreditaven un avançat estat d’abandonament, especialment al perímetre sud del Port de Sagunt», a més d’escometre «importants inversions en patrimoni, com el Temple de Diana i la posada en valor de la necròpoli medieval jueva». En aquest últim cas, la inversió ha ascendit fins els 86.490 euros.

A més, s’han dut a terme treballs i actuacions de millora en diferents instal·lacions i infraestructures esportives de titularitat municipal.