El projecte s’ha batejat com a Viquiconcurs, un repte d’edició en línia amb diferents premis disponibles per a aquelles persones que contribuïsquen en major mesura a dotar de contingut a la popular enciclopèdia lliure online Viquipèdia, en una iniciativa que es desenvoluparà al Museu Valencià d’Etnologia i el Museu de Prehistòria de València, ambdós dependents de l’Àrea de Cultura de la Diputació.

Segons ha explicat Francesc Fort, viquipedista resident dels museus, «editar en Wikipedia constitueix una forma propícia de conèixer i difondre la nostra cultura. A més, el fet de concedir premis serveix per motivar i incentivar els editors. Es tracta d’aprendre jugant», ha indicat Fort.

El primer dels viquiconcursos l’ha posat en marxa el Museu de Prehistòria de València: el Viquiconcurs Prehistòria. Un repte col·laboratiu online per a ampliar la informació relacionada amb la Prehistòria i les cultures iberes i romana.

Aquest Viquiconcurs començà el passat 15 de juny i finalitzarà el 15 de juliol. Durant un mes, qualsevol amant de l’arqueologia podrà contribuir a la difusió del coneixement editant a la Viquipèdia temes relatius al  Guerrer de Moixent, l’Apol·lo de Pinedo o la Cova del Parpalló. Un altre dels aspectes potencials del concurs, com no podia ser d’una altra manera amb els projectes wikimedia, és el multilingüisme. Totes les edicions en qualsevol idioma del món puntuaran, siguen en valencià, en noruec o en cebuà. Les bases es poden consultar a Viquipèdia:Viquiconcurs Prehistòria València.

D’altra banda, des del Museu Valencià d’Etnologia s’ha llançat el viquirepteFestes d’Estiu’. Un concurs fotogràfic que té per objectiu immortalitzar les festes patronals que se celebren en nombrosos municipis de la demarcació de València durant els mesos estivals. La convocatòria és la segona que el Museu Valèncià d’Etnologia realitza en el present exercici, després d’un concurs fotogràfic faller que va rebre més de 500 instantànies participants. La convocatòria s’emmarca dintre de la campanya Wiki Loves Folk, que persegueix immortalitzar totes les festes i celebracions d’Espanya.

El concurs fotogràfic de les ‘Festes d’Estiu’ romandrà obert fins el proper 21 de setembre.

Com a activitats complementàries, es realitzaran viquimaratons perquè aquelles persones que desitgen participar del projecte però encara no disposen dels coneixements necessaris per tal d’editar a la Viquipèdia puguen aprofitar aquesta ocasió per aprendre’ls.