‘La Romàntica del Saladar’  arriba este divendres, primer de setembre a les 22.00 hores, al Centre Cultural La Beneficència per a participar en Estiu a la Bene, els concerts que l’Àrea de Cultura de la Diputació de València ha programat per als caps de setmana d’estiu.

‘La Romàntica del Saladar’ naix a Xàbia el 1994, segons els seus integrants, “moguda per la intenció de fer música amable, divertida i nostra, tant per ser escoltada com per ballar”. Les seues melodies interpreten des de masurques a polques, passant per xotis, havaneres, danses, marxes mores, valsos o pasdobles, que interpreten en concerts, balls i cercaviles.

El grup utilitza els “típics” instruments de vent de banda, fet que situa al grup en una posició original dins del panorama musical valencià. Amb el seu treball, ‘La Romàntica del Saladar’ reivindica la validesa d’aquesta sonoritat per a fer folk en el segle XXI. A més, durant la seua trajectòria han gravat quatre discos que mostren els seus vint anys d’existència: Brises del Saladar (DiscMedi, 2001), Revetla! (DiscMedi, 2006), Casino Jalouse (TempsRecord, 2009) i A parar a Puerto Rico (Comboi Records, 2014).

La seua música festiva ha sonat en nombrosos festivals, pobles i ciutats valencianes, però també a altres emplaçaments com Aranjuez, Chinchón, Las Rozas, Íllora, Osca, Palmela (Portugal) o Thiviers (França).

Els músics que integren la banda son Rafa Soriano (flauta), Paco Cholbi (clarinet), Ximo Monllor (clarinet), Hèctor Buigues (trompeta), Joan Vallés (trompeta), Tolo Bas (fiscorn), Òscar Marín (saxos), Sauro Cruanyes (bombardí), Quico Roselló (trombó), Joan Buigues (tuba) i Carlos Mulet (bateria).

Tots els divendres en el pati de la Beneficència

Per segon any consecutiu, l’àrea de Cultura de la Diputació de València organitza la sèrie Estiu a la Bene, un programa destinat al públic valencià i els visitants de la ciutat que se celebra els divendres dels mesos més calorosos de l’any. Es tracta d’un total de 14 concerts, repartits entre els mesos de juliol, agost i setembre amb presència de variats estils musicals que passen pel pop, blues, jazz, o soul.

Per la seua banda, el diputat de Cultura, Xavier Rius, ha manifestat que aquesta proposta “està pensada perquè el públic familiar gaudisca de la bona música, amb el bon temps que permeten les temperatures estivals”. “Crec que és una alternativa cultural i d’oci en un lloc excepcional, que acosta diversos estils de música a totes les persones que vulguen escoltar-la i ballar-la”, ha afegit.

Per a assistir, és necessari descarregar l’entrada gratuïta a través de la pàgina http://www.labeneficencia.es o dirigint-se al punt d’informació situat en el vestíbul del centre (c/ Corona, 34) totes les setmanes de concert. L’horari per a la recollida d’entrades és de 10.00 a 20.00 hores, tenint en compte que depèn de l’aforament permès i, durant els concerts, hi ha servei de cafeteria disponible en el propi pati.

Els pròxims concerts se celebraran els divendres a les 22.00 hores i comptaran amb la presència de ‘Victorija Pilatovic’, ‘Rascanya’ i ‘Domisol sisters’.