El Concurs Internacional de Piano de València ‘Premi Iturbi’, que se celebra del 12 al 23 de setembre de 2017 en el Palau de la Música de València, compleix enguany la seua vintena edició amb un programa que inclourà obres de compositors valencians.

El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha manifestat que “València està preparada per a viure un altre esdeveniment musical de prestigi internacional”, a més de destacar que enguany “tots els pianistes hauran de triar per a les semifinals una de les tres obres compostes per compositors de la nostra terra, com són Salvador Chuliá, César Cabedo i Andrés Valero-Castells, per la qual cosa el protagonisme valencià en el Iturbi va a ser doble”.

Aquesta nova edició compta amb la participació de vint-i-un joves pianistes, menors de 31 anys, d’onze nacionalitats diferents. Després del sorteig realitzat en la Diputació de València, ahir 30 d’agost de 2017, l’ordre d’actuació començarà per la lletra ‘z’, sent el primer en actuar Antonio Bernaldo de Quiros i l’últim Yui Yoshioka.

La present edició compta amb una partida pressupostària de 305.287 euros, en els quals s’inclouen les quantitats donades pels col·laboradors que patrocinen determinats premis, com és el cas de l’Ajuntament de València, la Societat Filharmònica de València, Kawai-Espanya, Yamaha Music Europe GmbH Ibèrica, Clemente Pianos, i La Fundació Banc Sabadell. Així mateix, els guanyadors del concurs internacional de piano rebran premis econòmics que ascendeixen a 52.400 euros, així com la possibilitat de gravar un CD i participar en recitals.

L’entrada per a assistir a les audicions és gratuïta. A més, es podrà seguir la retransmissió en directe a través del senyal on-line que ofereix l’Àrea de Cultura per a tots els internautes, portals digitals i televisions, que emetran les imatges produïdes per l’organització del certamen a través de webtv.iturbi.es

Participants

Els noms dels vint-i-un pianistes que competeixen en enguany són: Antonio Bernaldo de Quiros; Raul Canosa; Saeyoon Chon; Marco Antonio Cuevas; Edoardo Daprile; Fatima Dzusova; Ruiqi Fang; Juan Carlos Fernández-Nieto; Andrei Ivanov; Miyeon Lee; Carlos Marín Rayo; Jorge Nava; Andrés Navarro; Lars Fredrik Nystad; Tomonori Ozeki; Piotr Ryszard Pawlak; Aya Sakamoto; Akihiro Sakiya; Yutong Sun; Nikita Volov; i Yui Yoshioka.

Jurat de reconegut nivell internacional

El jurat, triat per l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, estarà presidit un any més per Joaquín Soriano, i actuaran com a vocals Justas Dvarionas, Homero Francesch, Nino Kereselidze, Andrea Lucchesini, John O’conor, Kiai Nara, Fernando Puchol i Natalia Troull.