En nombrosos països d’Àfrica i Amèrica Llatina s’alcen diàriament lluitadors que exigeixen respecte als drets humans. Fundació per la Justícia és un impulsor i altaveu d’aquests lluitadors, a través de nombrosos projectes que ha presentat aquest matí al diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur.

Ana María Fuertes, directora de l’organització, i Javier Vilalta, responsable de sensibilització, han detallat al diputat les tres àrees d’acció a l’hora de defensar la justícia i els drets humans internacionals: formació, sensibilització i cooperació. Aquestes àrees es tradueixen en diversos projectes duts a terme en països d’Amèrica Llatina, Àfrica i també iniciatives a la Comunitat Valenciana.

Un dels seus projectes més destacats és el de microcrèdits, basat en la creació de xicotetes empreses i dirigit a dones llatinoamericanes. “Ja el desenvolupàrem en el passat a Senegal i va ser un èxit, ja que aconseguim crear 200 microempreses”, ha explicat Vilalta després de la trobada.

Destinat a un públic més ampli, la fundació ha creat un curs online de formació en drets humans, enfocat especialment en el procés de pau a Colòmbia. I en matèria de cooperació, han establit el Tribunal de Justícia Restaurativa a El Salvador, tribunal que treballa la veritat i la reparació de les víctimes en el conflicte salvadorenc.

El diputat de Cooperació Municipal ha acollit “de manera molt interessada” les iniciatives de l’organització sense ànim de lucre, a més de convidar als seus portaveus a participar en la convocatòria de subvencions de 2018. En l’actualitat, la Corporació provincial col·labora a través del MuVIM en el Humans Fest. El museu va ser una de les seus del festival de cinema i drets humans de València, pel qual van passar el passat any 7.000 persones.