La Diputació de València realitzarà una inversió bianual de 300.000 euros per a la construcció d’un pas inferior de vianants i trànsit rodat entre els municipis de l’Alcúdia de Crespins i Canals. Una actuació que farà possible la supressió de l’actual pas a nivell i que donarà resposta a una reivindicació especialment demandada per part dels veïns i veïnes d’aquesta localitat de la Costera. Així ho ha traslladat l’alcalde de l’Alcúdia de Crespins, Pepe Garrigós, a la vicepresidenta de la corporació provincial, Maria Josep Amigó, durant la visita efectuada a aquest municipi de la Costera per a conèixer de primera mà les inversions realitzades amb els recursos provincials.

En concret, la Diputació de València realitzarà una inversió de 150.000 euros durant el present exercici, i habilitarà una segona línia pressupostària d’idèntica quantitat per a l’any 2018. Es preveu que l’inici de les obres tinguen lloc al llarg del 2018, i que el projecte estiga finalitzat en la present legislatura.

La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, ha subratllat «la determinació de l’Alcúdia de Crespins per portar endavant projectes complexos i que requereixen de la participació d’altres organismes i administracions. Calia revertir un projecte inicial acordat amb Adif per tal d’evitar la partició del municipi en dos i els entrebancs a la comunicació amb la veïna localitat de Canals. I s’ha aconseguit». En aquest sentit, Maria Josep Amigó ha valorat «el fet de demostrar i convèncer Adif per a implementar un pas per sota de les vies, tant de vianants com de vehicles, el qual permetrà millorar la connexió de rodalies i la comunicació entre l’Alcúdia de Crespins i Canals». Una intervenció que disposa d’un pressupost global d’execució proper al 1.800.000 euros, i que comptarà amb el finançament conjunt d’Adif, l’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins i la mateixa Diputació de València.

Així mateix, la vicepresidenta ha remarcat «la importància d’aquesta actuació, la qual contribueix clarament a millorar la qualitat de vida de la ciutadania i evitar la marginació de determinats barris que quedaven aïllats per la presència del pas a nivell».

Per la seua part, l’alcalde de l’Alcúdia de Crespins, Pepe Garrigós, ha agraït a la Diputació «la seua implicació amb aquest projecte, mitjançant el qual s’aconseguirà solucionar una problemàtica existent durant anys i per a la qual s’ha trobat una resposta que satisfà a tots els agents implicats».

En el que va de legislatura el consistori de l’Alcúdia de Crespins ha rebut 745.756 euros de la corporació provincial, entre els quals s’ha comptat per al present exercici 2017 amb 79.444 euros corresponents al Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM) i altres 8.541 euros relatius al Fons de Cooperació Municipal, a més de 85.591 euros del nou Programa d’Inversions Financerament Sostenibles (PIFS) i 130.000 euros corresponents al primer Pla Municipal de Manteniment d’Escoles.

Recuperar el Riu Nou com a zona de bany

Durant la seua estada en l’Alcúdia de Crespins, la vicepresidenta ha tingut ocasió de conèixer diferents projectes de futur per al municipi. Entre aquests, des de l’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins es treballa per recuperar el Riu Nou com a zona de bany, després d’arribar a un acord amb la Confederació Hidrogràfica per a la implementació d’aquest projecte. «Actualment el llit del riu es troba cobert amb formigó i la nostra intenció es retornar-lo al seu aspecte original i que els veïns i veïnes del municipi, així com tots els visitants, puguen gaudir del mateix i del seu entorn com a zona de bany», ha explicat Garrigós.

Així mateix, també es treballa per recuperar l’antic escorxador i habilitar-lo com a Espai Jove, on les joves generacions del municipi puguen realitzar diferents activitats.

Entre les actuacions executades amb fons provincials, destaquen les obres de remodelació efectuades en les zones públiques del casc urbà, per a les que s’han destinat 63.762 euros corresponents al Pla de Serveis i Obres Municipals 2017. O les actuacions de senyalització viària, adequació de les avingudes València i Castella, així com les actuacions de condicionament realitzades en les immediacions del CEIP La Sènia. Un conjunt de treballs que han comptat amb una inversió de 75.492 euros de fons provincials.