El municipi de la Pobla de Farnals té previst donar un impuls a la seua política cultural amb la recent rehabilitació de la Casa de la Cultura i el projecte de construcció d’un nou Auditori, destinat a la realització de diferents activitats i propostes culturals. Unes actuacions per a les quals es ve comptant amb els recursos econòmics dispensats per la Diputació de València a través dels diferents programes provincials. Aquesta ha estat una de les principals necessitats que l’alcalde de la Pobla de Farnals, Enric Palanca, ha traslladat a la vicepresidenta de la Corporació provincial, Maria Josep Amigó, durant la visita efectuada a aquest municipi de l’Horta Nord per a conèixer de primera mà les inversions realitzades amb els recursos de la Diputació. També han participat en la visita els regidors Anna Borja i Emili Gómez.

 

La vicepresidenta, Maria Josep Amigó, ha valorat «la important aposta que realitza el municipi de la Pobla de Farnals per la cultura, amb l’execució i planificació de tot un seguit d’iniciatives orientades a la seua potenciació i al fet de disposar d’infraestructures adequades». En aquest sentit, la vicepresidenta ha reivindicat «l’aposta per l’autonomia municipal» de la Diputació de València, «perquè cada equip de govern puga valorar quina és la realitat del seu municipi i invertir els recursos en aquells projectes que resulten necessaris i contribueixen a millorar la qualitat de vida de la ciutadania», ha remarcat.

 

En concret, el consistori de la Pobla de Farnals ha destinat 50.000 euros de fons provincials a la remodelació de la capsa escènica i el pati de butaques del saló d’actes de la Casa de la Cultura, instal·lacions fetes servir per la Unió Musical. No obstant això, aquesta instal·lació, consideren des de l’ajuntament, no reuneix les dimensions ni tampoc la funcionalitat necessària, pel que han optat per planificar un nou espai cultural que pose fi a aquesta problemàtica. Aquest nou Auditori s’ubicaria als terrenys dotacionals del final de l’avinguda Doctor Ortiz, en una parcel·la de 4.698 metres quadrats de superfície. Segons consta en la redacció de l’avantprojecte, la infraestructura comptaria amb tres mòduls que es podrien construir  de manera independent: un teatre-auditori amb capacitat per a 300 persones; un edifici destinat als departaments de Cultura i d’Infantesa; i un altre espai destinat a l’escola i els assajos de l’agrupació musical. A més, tots ells estarien intercomunicats i integrats en un entorn verd, i es construirien en una sola planta per tal d’abaratir costos i facilitar l’accessibilitat.

 

Davant la impossibilitat de fer front al finançament íntegre del projecte, des del Consistori de la Pobla de Farnals es contempla la possibilitat de planificar l’edificació d’aquest nou immoble en diferents fases, i comptar per a l’execució de la mateixa amb els recursos procedents de la Diputació de València.

 

L’alcalde de la Pobla de Farnals, Enric Palanca, ha explicat que «continuem destinant recursos dels diferents programes provincials a la millora d’infraestructures bàsiques per al municipi –clavegueram, enllumenat públic, voreres, accessibilitat–, com també a l’àmbit esportiu i cultural». En relació a les noves infraestructures culturals, Palanca ha manifestat que el projecte «es podrà afrontar de forma realista conforme anem disposant de recursos, doncs es tracta d’un complex modular que d’altra manera seria difícilment sostenible». Unes actuacions per a les quals ha apuntat que es comptarà amb els recursos de la Diputació.

 

En el que va de legislatura el consistori de la Pobla de Farnals ha rebut 853.097 euros de la corporació provincial, entre els quals s’ha comptat per al present exercici 2017 amb 135.851 euros corresponents al Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM) i altres 104.332 euros relatius al Fons de Cooperació Municipal, a més de 87.019 euros del nou Programa d’Inversions Financerament Sostenibles (PIFS).

 

Treball conjunt per la via ciclopeatonal

 

Durant la seua estada en la Pobla de Farnals, la vicepresidenta ha tingut ocasió de conèixer diferents projectes de present i futur per al municipi. Entre aquests, destaca la inversió de 209.237 euros realitzada pel consistori en la reforma d’infraestructures esportives. Una quantitat destinada del programa d’Inversions Financerament Sostenibles de l’exercici 2015. Així com la construcció d’un escenari i una platea en l’avinguda Rei En Jaume I, per a la qual s’han invertit 135.851 euros del Pla de Serveis i Obres Municipals 2017.

 

En un altre ordre de coses, des de l’Ajuntament de la Pobla de Farnals s’ha sol·licitat la col·laboració de la Diputació de València com a interlocutora amb el Ministeri de Foment perquè es trobe una solució a la connexió, mitjançant una via ciclopeatonal, dels diferents pobles de l’extraradi amb la ciutat de València i amb la mar. «Actualment ens trobem en un coll de botella i necessitem trobar una solució que facilite el pas per la V-21», ha indicat Enric Palanca. Una petició a la qual Maria Josep Amigó ha respost manifestant «el recolzament de la Diputació al projecte i la predisposició a treballar conjuntament per unir esforços i poder trobar una resposta a aquesta problemàtica».