La diputada de Turisme de la Diputació de València i responsable del Patronat de Turisme de València, Pilar Moncho i l’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, han inaugurat avui el nou Centre de Recepció de Visitants habilitat en l’emblemàtica Casa dels Berenguer.

També han assistit a l’acte d’obertura el director del Patronat de Turisme, Evarist Caselles, i la regidora de Turisme de Sagunt, Natalia Antonino.

La remodelació i tematització de la Casa dels Berenguer com a Centre de Recepció de Visitants ha sigut finançada amb una inversió de 100.000 euros de la Diputació de València. Tal com ha assenyalat Pilar Moncho “és una gran satisfacció comprovar a peu d’obra que el projecte que vam presentar fa només un any és avui una realitat. Aquesta era una casa sense vida i li heu posat el cor per a què comence a bategar i siga una casa acollidora, com contempla la Llei del Turisme perquè hem de ser líders en hospitalitat i amabilitat”.

Sagunt des del Cor

D’un altre costat, segons ha recordat la diputada de Turisme, l’objectiu final d’aquest projecte “va més enllà i persegueix traçar un nou eix de distribució del turisme el primer punt del qual és la Casa dels Berenguer però que comptarà amb altres dos centres estratègics, la Via del Pòrtic i les instal·lacions del Pantalán al costat dels Alts Forns. I des de la Diputació estem orgullosos d’acompanyar-vos en aquest viatge que captiva i sedueix el visitant”.

Quico Fernández, per la seua banda, ha assenyalat que “el Govern del Botànic, i nosaltres som una projecció local d’aquest govern, confia de manera decidida en el turisme com a sector bàsic en l’economia dels valencià”.

“Anem a seguir treballant en la posada en valor de totes les nostres possibilitats, amb idees i recursos i, especialment, amb la col·laboració sempre palesa de la Diputació de València i del seu Patronat de Turisme, així com de l’Agència Valenciana del Turisme, per açò avui presentem Sagunt des del Cor, per a mostrar les emocions que desperta la nostra ciutat”, ha destacat l’alcalde.

Molt més que un edifici

La Casa dels Berenguer és un antic palau gòtic amb influències renaixentistes que en els seus inicis va pertànyer al llinatge medieval dels Berenguer, catalans d’origen francés amb sòlides arrels i pes específic en el vell Morvedre foral, especialment en els segle del XIV al XVIII.

Al costat de l’edifici, els visitants poden també admirar el mur del Temple de Diana, Monument Nacional des de 1963 i recentment posat en valor amb ajuda de la Diputació.

El nou espai del turisme se situa en el cor de Sagunt, en un punt que és a més, cresol de cultures i tradicions: íberos, cartaginesos, romans, musulmans, cristians, jueus, etc.