L’àrea de Cultura de la Diputació de València ja ha iniciat el repartiment d’un total de 46 lots, integrats per 4.429 llibres, del fons editorial de la corporació provincial entre 108 biblioteques i agències de lectura de les comarques valencianes. Una acció que s’està portant a terme en el marc de la convocatòria habilitada per a la distribució de publicacions, de forma gratuïta, del Fons Bibliogràfic de la Diputació. El volum de llibres distribuïts s’incrementarà al llarg de les properes setmanes, ja que la convocatòria romandrà oberta fins el proper 28 de març.

El diputat de Cultura, Xavier Rius, s’ha mostrat «especialment satisfet» per l’interès que està despertant aquesta iniciativa. «Per primera vegada la Diputació posa al servei dels municipis el vast fons editorial que atresora, amb l’objectiu d’enriquir l’oferta de llibres disponibles a les biblioteques i centres de lectura dels municipis valencians, a més de contribuir al foment de la lectura», ha explicat el diputat.

El responsable de l’àrea de Cultura ha recordat que, actualment, el fons editorial de la corporació provincial «està format per milers de llibres de temàtiques ben diverses», ja que no gratuïtament «la Diputació de València ha estat una de les entitats més actives en la publicació de llibres arreu del territori valencià, en ambdues llengües oficials». És per això, es compta amb pràcticament qualsevol gènere i disciplina de la branca del coneixement: narrativa, poesia, assaig, estudis científics, art, cultura o administració pública, entre molts altres.

A més, entre els volums que integren el fons editorial de la Diputació de València també es compta amb els catàlegs i diferents publicacions promogudes pels museus de la corporació. És a dir, el Museu Valencià d’Etnologia, el Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MuVIM); el Museu de Prehistòria de València; o la Institució Alfons el Magnànim.

Fins el 28 de març

Aquesta convocatòria, publicada al Butlletí Oficial de la Província (BOP) el passat 28 de desembre, romandrà oberta fins el proper dia 28 de març. Poden optar a sol·licitar les publicacions totes les biblioteques dependents d’ajuntaments de la demarcació de València. L’accés al catàleg del fons, així com la petició de llibres, haurà de fer-se a càrrec del personal competent de la biblioteca, encara que la validació final de les comandes dels volums serà tramitada i autoritzada per part dels consistoris.

El catàleg del fons editorial es troba disponible a través de la pàgina web www.fonseditorial.dival.es. Els òrgans interessats en sol·licitar algun dels seus títols hauran de realitzar una primera acreditació mitjançant una clau d’accés i contrasenya, que facilitarà l’entrada al fons editorial de la Diputació de València. A més, caldrà seleccionar els llibres que es desitgen incorporar a la sol·licitud en cadascun dels municipis.

Una vegada realitzada la petició, s’anirà responent a les sol·licituds dels ajuntaments per ordre d’arribada. Serà competència de cada consistori fer-se càrrec de la recollida dels llibres una vegada tramitada la seua sol·licitud.