La construcció del nou auditori d’Alfarb, poble que compta amb una banda de música de més de cent membres i amb una gran tradició musical, continua endavant amb la signatura hui mateix del contracte per a realitzar la segona fase de les obres. Aquest edifici, que disposa d’una inversió total de 289.536 euros de la Diputació, acollirà també la llar dels jubilats municipal. El consistori d’Alfarb també prossegueix amb la reconversió de l’antic ajuntament en un centre social i educatiu per al que la corporació provincial proveeix 50.910 euros dins del Pla D’Inversions Financerament Sostenibles (IFS) de 2017.

La tradició musical i cultural d’aquesta localitat de La Ribera Alta, l’escola municipal de dolçaina i tabalet, i l’existència de diversos grups de dansa fan que aquest projecte siga una exigència important de les veïnes i veïns del poble. Des de la corporació provincial, de fet, s’hi ha destinat vora 300.000 euros a través de diferents fons. Així mateix, el centre de la tercera edat que acolliran aquestes instal·lacions comptarà també amb una ajuda de 49.500 de la Diputació.

La vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, ha destacat que «l’Ajuntament vol respondre a una demanda que la població ha tingut sempre, i aquest auditori el que té en compte és que quasi són més músics en l’escenari que gent en les butaques, perquè la banda d’aquest poble és molt gran. Però no és solament la societat musical, és també l’escola de tabal i dolçaina, els grups de danses i l’escola de teatre. Per a una població com Alfarb, això representa un valor cultural espectacular, i l’administració hem de donar resposta a eixes necessitats, i entenem que, per això, per a ells l’auditori era una autèntica prioritat».

Per la seua banda, l’alcalde del municipi, Santiago Cervera, ha explicat que «l’auditori és un projecte bàsic per a Alfarb, perquè som un poble amb una tradició cultural molt gran. Tenim una banda de música en primera secció que és molt important i que té un gran nombre de músics respecte del poble, i això es veu reflexat en l’edifici, perquè al projecte hem plantejat un auditori amb un escenari molt gran. També tenim l’escola de dolçaina i tabal amb 40 alumnes, a més de l’escola de teatre i de danses tradicionals, molt coneguda a la comarca i que també utilitzaran l’edifici».

Les inversions en l’auditori i el centre social i educatiu s’inclouen en els 927.982 euros que la Diputació de València ha destinat a la localitat de La Ribera Alta en la present legislatura i en el Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM) dels exercicis 2018-2019.

La vicepresidenta Amigó, en aquest sentit, ha assenyalat que «l’espai cultural on s’instal·larà la biblioteca i la sala de cultura, amb vistes al riu, és un lloc que convidarà a que la gent estudie amb moltíssima serenitat, i a més usar l’espai per fer dalt una sala polivalent, diàfana, que servirà per fer exposicions i altres activitats, mostra clarament quines són les prioritats del municipi d’Alfarb, que és que la cultura tinga un espai prioritari i que les demandes de la seua població reben resposta».

Per a l’alcalde del municipi, Santiago Cervera, el projecte del centre social i educatiu «és necessari per al poble, perquè ara mateix tenim una biblioteca ubicada al segon pis d’un edifici que no és accessible i on no hi ha llum natural. A més, volem fomentar l’educació tant dels majors com dels joves amb un espai adequat en l’edifici de l’antic ajuntament on puguen aprendre i estudiar».

A més, Alfarb ha vist millorats també diversos carrers i camins gràcies a les distintes partides pressupostàries que ha rebut de la Diputació, com per exemple la reparació del camí d’Alginet, on s’han invertit 55.721 euros en el Pla d’Inversions Financerament Sostenibles de 2015, o la rehabilitació del camí Sueca amb 61.449 euros del PIFS de 2016. Així mateix, el Pla Provincial d’Obres i Serveis de 2016 va destinar 97.695 euros per a la pavimentació i adequació de diversos carrers del municipi.