La Biblioteca del Museu de Prehistòria de València alliberarà 30 llibres de la seua col·lecció com a participant del Bookcrossing col·lectiu que cada any organitza el Centro-Museo Vasco de Arte Contemporáneo (Artium). Amb aquesta iniciativa, les 58 biblioteques i centres d’art que hi participen pretenen posar en circulació llibres de tota mena i facilitar que qualsevol persona que se’ls trobe, gaudisca de la seua lectura i els torne a alliberar en un altre punt del territori espanyol.

La Biblioteca posarà en circulació una trentena d’obres editades pel Museu de Prehistòria en el marc d’un Bookcrossing que enguany, com que Dia del Llibre és dilluns i els museus estaran tancats, es celebrarà divendres 20 d’abril. L’organització Artium ha elaborat un vídeo on es recullen els noms de tots els participants de l’edició d’enguany.

Cada museu i biblioteca participant alliberarà llibres de distintes disciplines que comptaran amb etiquetes específiques amb instruccions per facilitar al lector la seua participació en la campanya i que formen part del registre de la web www.bookcrossing.com/mybookshelf.

A més a més, amb motiu del Dia del Llibre, la Biblioteca també realitzarà una campanya en la que donarà gratuïtament part dels exemplars duplicats de la seua col·lecció al llarg de tota la setmana del 24 al 29 d’abril.

Una JAM d’escriptura per els lectors més joves

La Biblioteca del Museu de Prehistòria de València ha previst també activitats per commemorar el Dia del Llibre amb els més menuts, com el JAM d’escriptura creativa que tindrà lloc diumenge 22 d’abril. En aquest taller sobre arqueologia les xiquetes i els xiquets podran aprendre distints conceptes que defineixen els distints períodes de la Prehistòria, així com també algunes paraules vinculats al món de l’arqueologia.

Els menuts podran jugar a crear nous termes i a intentar esbrinar quin significat tindrien si foren paraules reals. L’activitat conclourà amb la reescpritura col·lectiva de la versió prehistòrica de la Caputxeta Roja.