El Castell de la Senyoria d’Alfara del Patriarca ha reunit a representants del Patronat de Turisme de València, l’Agència Valenciana del Turisme, la Mancomunitat del Carraixet i municipis de l’Horta Nord per a dissenyar el futur turístic de la zona a través del Pla de Dinamització i Governança Turística en el territori valencià, el projecte d’actuacions del qual per a 2018 inclou l’impuls a la creació de nous productes turístics gastronòmics, culturals i de benestar.

La diputada de Turisme de la Diputació de València, Pilar Moncho, i el director del Patronat de Turisme, Evarist Caselles, han participat en aquesta reunió tècnica organitzada per la Mancomunitat Carraixet, al costat del president de la Mancomunitat, Llorenç Rodado; el director d’Estratègia Territorial Turística de la Generalitat, Josep Gisbert i el tècnic del Servei d’Assistència i Inspecció Turística de la Generalitat, Javier Herráiz.

900.000 euros per al turisme

El Pla de Dinamització, impulsat per l’Agència Valenciana del Turisme, les diputacions i les mancomunitats, suposarà una injecció econòmica trienal de 900.000 euros en la demarcació del Carraixet i dels municipis que s’adscriguen al projecte. En 2018 s’aportaran 210.000 euros (70.000 cadascuna de les institucions participants), en 2019 un total de 300.000 euros (100.000 euros per institució) i en 2020 un total de 390.000 euros (130.000 euros cada institució).

Èxit turístic en un territori verge

En la seua intervenció, Pilar Moncho va felicitar els representants dels municipis congregats en la presentació “perquè estic segura que l’Horta oferirà un producte turístic excel·lent ja que teniu un territori verge en aquest tipus de reptes turístics i s’obri una oportunitat fantàstica per a vincular la promoció turística a la terra”.

Una de les particularitats d’aquest Pla de Dinamització i Governança és el seu àmbit territorial, més ampli que la pròpia demarcació comarcal del Carraixet. “És una oportunitat per a obrir finestres a altres municipis per a poder dissenyar una estratègia d’impuls al sector turístic en la zona”, va assenyalar el president de la Mancomunitat.

Nous productes amb continuïtat

Per la seua banda, el representant de l’Agència Valenciana del Turisme, Josep Gisbert va explicar els terminis i requisits d’execució dels plans i va destacar que “no són plans inversors sinó que aposten per la creació de productes turístics que tinguen continuïtat”.