El Museu de Prehistòria de València celebra demà el Dia Internacional dels Museus, baix el lema que el Consell Internacional de Museus (ICOM)  ha triat per a enguany: «Museus hiperconnectats: noves perspectives, nous públics». .

La «Hiperconnectivitat» és un estat que el Museu de Prehistòria de València manté amb el seu públic durant tot l’any, i que està desenvolupant especialment a través d’un projecte d’investigació que pretén aproximar el Museu al teixit social, cultural, i educatiu dels barris del Carme i de Tendetes. És per això que ho celebrarem amb els nostres veïns i veïnes i amb tos els que vulgueni ho plasmarem en imatges durant la gran festa del museu.

El museu ja ha rebut moltes peticions de grups per a fer les visites el divendres -a les 10, 11, 12:30 i 17:30-, que a més a més són gratuïtes, i també s’espera comptar amb nombrosos visitants que s’acostaran al centre per gaudir de les visites per a conéixer les peces més emblemàtiques del museu, els laboratoris de restauració i paleo-fauna, i a la vesprada obrir les portes de la biblioteca per a explicar els seus fons i els materials de préstec, i d’ interès per a tota la família.

 

La Nit Europea dels Museus ens connecta amb «L’enigma del Vas»

 

El dissabte, 19 de maig, a partir de les 21:30 i fins a la 1:30 hores de la matinada, el Museu de Prehistòria continuarà connectat amb la gent que participe a les nombroses activitats que han ideat amb la col·laboració de tot el seu personal del museu.

Els visitants podran connectar amb els enigmes que guarda el Museu, començant per l’enigma del “Vas dels guerrers”, i el llibret amb les pistes per a trobar-les. Tan sols cal apuntar-se a les diferents visites comentades, tallers i activitats d’animació de la nit. I si fa bon oratge aprofitar un espai únic a la ciutat amb un gran jardí per a prendre un refresc.

A més a més, el photocall continuarà rebent a tots els visitants que vulguen compartir la seua experiència connectant  amb els seus amics i les seues amigues a les xarxes socials amb una fotografia recordatori d’eixa nit plena “d’Enigmes i altres històries” en la que podran vestir-se com a una dama o un guerrer iber, entre altres opcions.

Cada visitant podrà fer un màxim de dues visites en la nit, que tindran una durada de 30 minuts, aproximadament, i per a les que hauran d’arreplegar el tiquet al punt d’informació a partir de les 21:30.

Les visites comentades per especialistes tractaran de “L’enigma del Vas”, i “Món Romà”, i  s’oferirà una tercera visita dramatitzada i participativa a la sala de “Cultura ibèrica”.

I pensant en tota la família, no faltaran els tallers per a totes les edats per conéixer millor “L’enigma del Vas” i anar “Rere els símbols del Vas, Animar el Vas!”  o saber “Tot sobre els cavalls en el món ibèric”.

Cloenda del cap de setmana a la Biblioteca Infantil del Museu

 

El diumenge 20 de maig, entre les 10:00 i les 14:00 hores, els xiquets majors de quatre anys podran gaudir de l’animació «El Nil: un riu de construccions» dins del tema seleccionat “Egipte, una cultura hiperconnectada per un riu”.Les activitats d’animació tenen lloc a la sala de descans de la primera planta del museu.