La Diputació de València reafirma el seu compromís amb el desenvolupament sostenible i la protecció de la natura en el Dia Mundial del Medi Ambient. Aquesta efemèride es celebra des del 1974 per a recordar que la cura del planeta és responsabilitat de tots. A més, en 1987 es defineix el concepte de ‘desenvolupament sostenible’ com ‘aquell que satisfà les necessitats del present sense comprometre la capacitat de les generacions futures per a satisfer les pròpies’, una qüestió que s’ha convertit en un dels majors reptes actuals i una tasca per a la corporació provincial.

El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, ha assenyalat la gran importància del que es commemora en aquest dia, i ha explicat també que “treballar per la conscienciació de la societat respecte a la importància del medi ambient és una labor que sempre hem de tenir en la nostra agenda. És imprescindible que aprofitem el potencial de canvi que té conscienciar a les generacions futures sobre la importància del medi ambient”.

L’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, creada per l’Organització de les Nacions Unides, declara la necessitat de «garantir una protecció duradora del planeta i els seus recursos naturals» i estableix objectius a complir abans de 2030. Aquesta agenda, composta per 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible i 169 metes concretes a aconseguir, aborda temes molt diversos, també aquells relacionats amb els drets humans, abordant les tres dimensions del desenvolupament sostenible: econòmica, social i ambiental.

En l’àmbit provincial i local també podem actuar per a conservar el planeta i aqueix és l’objectiu de la Diputació de València a través del seu treball en la defensa del medi ambient posant els seus esforços en àrees molt diverses. El diputat ha subratllat la importància de tenir present al planeta en el dia a dia perquè, segons ha assenyalat, “els petits gestos sumen grans accions. Hem de ser conscients que formem part d’alguna cosa molt major i amb els nostres hàbits estem influint en el medi ambient que deixarem a les generacions futures”.

La Diputació de València amb el medi ambient

El Servei de Medi Ambient de la Diputació de València té com a principal objectiu mantenir i millorar el medi ambient de les comarques valencianes i treballar per un desenvolupament sostenible. La diversitat de línies que comprén l’àrea de Medi Ambient és àmplia i es distribueix en quatre seccions clau per desenvolupar els seus programes: Desenvolupament Sostenible i Clima, Medi Natural i Gestió Forestal; Platges i Jardineria; Cicle hidràulic i gestió i minimització de residus.