Davant la viralitat que ha aconseguit la infografia «Els 15 accents diacrítics» a les xarxes socials,la imprenta de la Diputació n’ha fet una tirada de 8.000 exemplars en paper per a repartir-la al personal dels ajuntaments valencians a través de les AVIVA, agències de promoció del valencià.

La infografia, elaborada per la Unitat de Normalització Lingüística (UNL) de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, difon la simplificació de l’accentuació diacrítica en valencià, aprovada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL).

El nou acord normatiu de l’AVL estableix una reducció dels accents diacrítics de més d’un centenar a tan sols 15. L’acord es va aprovar el passat mes de juny i s’ha establit un període de tres anys durant el qual seran vigents tant la forma tradicional com la nova de simplificació dels accents diacrítics. La finalitat és permetre’n la difusió i afavorir-ne l’adaptació de qui en faça ús.

Els cartells es repartiran aquest estiu entre les vora setanta AVIVA, agències de promoció del valencià, que treballen als ajuntaments valencians. Al setembre es continuarà amb el repartiment entre els ajuntaments als quals la Diputació de València presta assistència tècnica en matèria lingüística.

Podeu descarregar-la des del subportal de la Unitat de Normalització Lingüística del web de la Diputació.