El Museu Valencià d’Etnologia i l’Àrea de Cultura de la Diputació de València continua amb el cicle de la temporada estival, Etnomusic Estiu. Aquest divendres, 10 d’agost, a les 22’00 hores, Ensemble Duna es pujarà a l’escenari del pati del Centre Cultural La Beneficència per amenitzar la nit dels valencians i visitants que s’apropen fins aquest enclavament únic.

Ensemble Duna és una formació musical que presenta, en aquest programa, una proposta inspirada en el mar, el qual uneix terres i cultures diferents, començant per la pròpia, València. A través d’instruments històrics i tradicionals es troba un so comú que fa possible el diàleg més sentit entre mons aparentment allunyats per un mar. Les costes que banya són tot un bressol de música des de temps molt antics; música que es transfereix de boca en boca, de dansa en dansa.

L’accés als concerts és gratuït, però hi ha aforament limitat. Les entrades es poden replegar en el vestíbul del Museu Valencià d’Etnologia o reservar-les a través de la pàgina web del museu.

L’edició d’estiu de l’Etnomusic, que ve a substituir a l’anterior Estiu a La Bene, es ve celebrant des del 6 de juliol durant tots els divendres fins el 21 de setembre al pati de La Beneficència. És una proposta que inclou grups de música folk i músiques del món, però també altres estils com ara el jazz, el flamenc o la música indie, per tal d’abastar un caire més festiu, propi de les nits dels mesos d’estiu.

Així, totes les activitats musicals organitzades pel Museu Valencià d’Etnologia s’emmarquen ara baix la marca Etnomusic, que consta de tres cicles: Primavera, Estiu i Tardor, amb les seues especificitats cadascun d’ells. A més, totes aquestes activitats musicals formen part de València és música, lema de l’Àrea de Cultura de la Diputació, que serveix per a difondre i fer patent la importància de la música en la societat valenciana, i que emmarca totes les línies d’actuació de la Diputació en l’àmbit musical.

A més d’Ensemble Duna, els mesos d’agost i setembre comptarán amb formacions com ara Jóvenes Clásicos del Son Cubano, Ogun Afrobeat, Mundo Chillón, Marinah, Cobla dels Sons Essencials, Perico Sambeat Quartet i International Citrus Band.