El municipi de La Font de la Figuera comptarà amb un nou Centre de Dia per a persones majors amb caràcter comarcal que disposarà de 40 places. Aquest projecte s’engloba en el programa d’infraestructures socials que la Diputació de València du a terme en col·laboració amb la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i els Ajuntaments, i rebrà una inversió de la corporació provincial d’1.322.856 euros per als exercicis 2018 i 2019.

La vicepresidenta de la corporació provincial, Maria Josep Amigó, ha visitat el municipi per a conèixer els detalls del nou projecte així com els terrenys on s’ubicaran les instal·lacions, i ha assenyalat que “aquest centre, que s’ubica en un entorn inigualable i molt simbòlic per a la gent de la zona, el podran gaudir no sols els majors de La Font de la Figuera sinó els de tota la comarca gràcies a la col·laboració entre les tres administracions i a l’esforç que s’ha realitzat des de l’ajuntament”.

Per la seua banda, l’alcalde de La Font de la Figuera, Vicent Muñoz, ha explicat que “el nou centre no serà solament una construcció, sinó que suposa també un plantejament social i personal que pensa en el benestar de totes les persones que gaudiran d’aquest espai”. “Es tracta d’un lloc privilegiat per a les persones majors —ha afegit l’alcalde— perquè té una gran amplitud, amb vistes a la penya foradada, el campanar, l’ermita de Santa Bàrbara i la serra d’Enguera, tots elements del marc natural de les persones que viuen i han crescut al poble, i que serveixen a la memòria dels nostres majors”.

Muñoz ha indicat que els tràmits burocràtics per a la construcció de les instal·lacions “es troben en una fase molt avançada i, en rebre el vistiplau de la Conselleria, procedirem a l’adjudicació de l’obra per a que el centre siga una realitat en desembre de 2019”.

Segons ha detallat l’alcalde, el nou centre s’ubicarà al carrer Raquel Payà, junt al CEIP Mare de Déu dels Xics i l’eixida a la carretera N-344. El solar en el que es construirà compta amb 1013 m2, al qual es suma un altre terreny d’uns 1000 m2 de titularitat municipal que albergarà una zona enjardinada i d’esbarjo.

El projecte “Solsticis i Equinoccis” que va guanyar el concurs d’idees per al nou centre de dia està plantejat per tal d’aconseguir una major eficiència energètica durant tot l’any. El plantejament del projecte té en compte les diferents fases solars durant tot l’any per tal d’evitar grans variabilitats de temperatura al centre i, en conseqüència, reduir el consum energètic. A més, també comptarà amb una coberta que recollirà l’aigua de pluja i fer més sostenible el conjunt.

A través del segon programa d’infraestructures socials la Diputació de València invertirà entre 2018 i 2019 un total d’11 milions d’euros per a la creació d’aquest centre a La Font de la Figuera i d’altres als municipis de Meliana, Ademús, Agullent, Aras de los Olmos i Mislata. Aquestes inversions es sumen als 5.5 milions d’euros destinats en 2017 per a l’execució del Centre de Dia de malalts mentals i el Centre d’Integració i Rehabilitació (CRIS) de Carcaixent i els centres de Llíria i Sueca.

La vicepresidenta de la Diputació i l’alcalde de La Font de la Figuera també han assistit al dinar que celebra l’associació de persones jubilades del municipi amb motiu de les festes majors de la localitat.