Els guanyadors del concurs internacional de piano ‘Premi Iturbi’ 2017, organitzat per l’àrea de Cultura de la Diputació de València, actuaran en un cicle de nou recitals que recorrerà diversos municipis de les comarques de València. Els concerts, l’accés dels quals serà gratuït amb invitació, es podran gaudir entre els dies 13 i 29 de setembre en la sala Alfons El Magnànim del Centre Cultural La Beneficència de València i en les localitats de Quatretonda, Ayora, Moixent, Sagunt, La Font d’en Carròs i Godella, en un clar intent per potenciar i descentralitzar la cultura del piano fora de les grans capitals.

El primer en actuar davant el públic valencià serà Jorge Nava, guanyador del tercer premi, qui acudirà a Quatretonda, Ayora i València els dies 13, 14 i 15 de setembre, respectivament. El pianista de Santander podrà demostrar per què és considerat una de les més destacades promeses del panorama pianístic espanyol i interpretarà una selecció de peces de Beethoven, Franck i Mussorgsky.

Sae Yoon Chon, guanyador del segon premi, continuarà el cicle els dies 20, 21 i 22 de setembre a Moixent, Sagunt i València. El primer pianista asiàtic a guanyar el principal premi en el Concurs Internacional de Piano de Dublín 2018 mostrarà el seu talent al teclat, un mestratge adquirit amb l’exercici del piano des dels cinc anys, amb un recital compost per obres de Beethoven, Brahms, Dutilleux, Debussy i Liszt.

Fatima Dzusova, guanyadora de l’Iturbi 2017, presenta el seu nou disc

Per la seua banda, la pianista Fatima Dzusova, vencedora de l’última edició del premi Iturbi, aprofitarà la seua visita a terres valencianes per a presentar el disc promocional que va ser gravat fa uns mesos al Palau de les Arts com a part del guardó del concurs. El disc, que inclou obres de Listz i Ravel, serà presentat i interpretat amb el particular geni de l’artista russa en el Teatre Giner de Carlet el pròxim dia 26 de setembre a les 19:00 hores.

A més, Dsuzova oferirà tres actuacions més a La Font d’en Carròs, Godella i València els dies 27, 28 i 29 de setembre per a tancar el cicle de concerts. La pianista, que va guanyar el seu primer concurs a l’edat de nou anys, podrà fer gala de la seua forta presència escènica amb una selecció d’obres de Haydn, Brahms, Liszt i Tchaikovsky.