La pianista russa Fatima Dzusova, guanyadora del concurs internacional de piano “Premi Iturbi” en l’edició de 2017, va presentar el seu primer disc, gravat al Palau de les Arts com a part del guardó, al Teatre Giner de Carlet. L’acte de presentació, coordinat per l’àrea de Cultura de la Diputació de València i l’Ajuntament de Carlet, va comptar amb la presència del diputat de Cultura, Xavier Rius; la pianista Fatima Dzusova; el regidor de Cultura de Carlet, Bernat Nogués; i el director del conservatori de Carlet, José Luis Nogués, que va ser el encarregat de conduir l’acte.

Durant la presentació del disc, el diputat de Cultura va destacar que “aquest acte confirma el nostre interès en la promoció de València com a terra de músiques, així com l’enfortiment de la marca València és música”. Amb el disc de Dsuzova, ja són “huit discs editats de joves figures, estrelles de present i de futur que, poc a poc, van omplint l’univers del piano”. Rius va anunciar que “l’any vinent farem una edició especial dedicada a posar de relleu la figura del mestre Iturbi, amb importants novetats que anunciarem més endavant”.

Per la seu part, la protagonista de l’acte, Fatima Dzusova va prendre la paraula per a agrair la bona acollida rebuda a València de la mà de la Diputació. Per a ella, “el Premi Iturbi, i aquest disc que m’han permés gravar a València, ha estat tot un trampolí per a poder llançar la meua carrera professional”.

Bernat Nogués, regidor de Cultura de Carlet, no va voler perdre l’oportunitat de donar la benvinguda a Dzusova de part de tots i totes els veïns i veïnes de Carlet. Nogués ha volgut recordar “la gran sensibilitat i interès cap a la música de Carlet”. En la mateix línia es va manifestar el director del conservatori de Carlet, José Luis Nogués, afirmant que “Carlet és un poble amb una gran tradició musical que, actualment, compta amb més de cent músics exercint professionalment el seu treball i, per això, és un orgull presentar ací el primer disc de Fatima Dzusova”.

La guanyadora de l’última edició del “Premi Iturbi” va oferir, a continuació, un recital amb una selecció d’obres de Haydn, Brahms, Liszt i Ravel. Dzusova oferirà tres recitals més aquesta setmana a La Font d’En Carròs (27), Godella (28) i València (29), dins del Cicle de Recitals del Concurs Internacional de Piano de València, organitzat per l’àrea de Cultura.